• Wemeldinge speelt mindere periode van zich af.


  Na de wedstrijd van vorige week tegen Schoondijke, waren de verwachtingen niet hoog voor deze uitwedstrijd tegen Apollo. Maar dat Wemeldinge tegen betere tegenstanders het beste speelt, bleek ook deze middag maar weer.
  Het team was voor het overgrote deel weer compleet. Alleen Robin en Redgey ontbraken nog door blessures. Een paar omzettingen, waarbij Thomas weer terug in de spits staat, Mick op 10 en Rowen op het middenveld, blijkt goed te werken deze middag.

  Het tempo was direct vrij hoog van beide kanten.
  Met de twee watervlugge aanvallers van Apollo hadden we wel wat moeite, wat regelmatig tot gevaar leidde. Wemeldinge speelde lekker voetbal en de beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de zevende minuut een vrij trap voor VVW met Rowen achter de bal. Helaas gaat deze net naast.
  Kort hierna, in de elfde minuut, gebeurt dan toch waar we al eerder bang voor waren. De snelle nummer 10 David van Wirdum onderschept de bal bij Tim en en maakt beheerst af. We zijn nu gewaarschuwd en het is gelukkig nog vroeg in de wedstrijd. Even lijkt VVW van slag door deze treffer, maar ze pakken het spel weer goed op en gaan door met het goede spel.
  De scheidsrechter was in het eerste kwartier vrij resoluut in zijn beslissingen, maar voor duwen fluit hij sowieso niet. Bjorn krijgt geel voor commentaar op een eerdere overtreding waar zeker voor gefloten had moeten worden. Omdat het spel door mag gaan, komen we in de problemen met een paar corners tegen, maar we ontsnappen aan een verdere achterstand.
  In de twintigste minuut maakt VVW de terechte gelijkmaker. Tjeu met een paar voorzetten vanaf rechts en bij de tweede poging krijgt Thomas de bal. Hij kapt zijn tegenstander uit en scoort met links de 1-1!
  Wemeldinge krijgt nu vleugels en blijft druk zetten. Barrie met een voorzet vanaf rechts. Mick legt terug met een kopbal op Rowen, die de bal van ver hard in de kruising schiet. 1-2!
  Een paar minuten later nog een mooie kans via Barrie. Die geeft de bal met een lobje over twee spelers van Apollo op Thomas die de bal aanneemt iets te ver voor zich uit, maar de keeper staat helaas niet te slapen en is er eerder bij.
  Al met al zorgt dit wel voor wat paniek bij Apollo met slordigheden en frustraties op elkaar. Wemeldinge blijft goed voetballen met goede combinaties en een hoog tempo. Vanaf links dribbelt Steven op en lijkt te gaan scoren, maar de bal lijkt voorlangs te gaan. Gelukkig loopt Barrie op de juiste plaats en loopt de bal binnen. 1-3!
  In de zesendertigste minuut nog een mooie kans voor Wemeldinge. Goede voorzet van Barrie na een mooie pass van Tjeu. De bal lijkt bij Thomas te komen, maar die laat lopen voor Steven. Helaas krijgt hij de bal niet goed op de slof en gaat deze kans voorbij.
  Net voor rust komen we eerder nog goed weg met een schot voor Apollo, maar Olav staat weer degelijk te keepen. Maar een paar minuten later is het dan wel raak via een vrije trap voor Apollo. We hebben al eerder gezien dat in deze situaties ze het gevaarlijkste zijn. Door niet mee te springen in onze verdediging gaat de bal uit de kopbal en een stuit over Olav heen. 2-3.

  Na de rust geen wissels en wordt het nog zeer spannend of we deze voorsprong kunnen behouden.
  De scheidsrechter lijkt de grip wat kwijt te zijn en maakt wat vreemde beslissingen zo af en toe.
  In de negenveertigste minuut komen we goed weg via een strakke voorzet van Apollo vanaf hun gevaarlijke rechterkant. Strakke voorzet en kopbal, maar Olav staat scherp en redt.
  Het blijft een echte wedstrijd, al is de tweede helft minder van tempo en mooie combinaties, maar het is zo wel spannend. Bij de tegenstander beginnen de pijntjes ook zijn tol te eisen en er wordt gewisseld. Dit is ook te zien in hun spel, wat slordiger wordt. Zo krijgen wij wellicht kans om de overwinning binnen te slepen, maar de gevaarlijk snelle Tolhoek blijft nog wel regelmatig voor gevaar zorgen. Billenknijpen dus.
  Rowen ondervindt toch te veel last van een eerdere blessure en wordt gewisseld voor Lars.
  Gelukkig blijven we ook kansen creƫren o.a. via Steven vanaf links, maar we maken het ons soms te moeilijk door te pingelen in plaats van simpel te blijven voetballen.
  Hierdoor balverlies met dan weer gevaarlijke kansen voor Apollo. Hier is nog wat werk aan de winkel.
  We lossen het dan wel risicovol op vaak en de scheidsrechter geeft Wemeldinge nogal eens het voordeel van de twijfel.
  In de vierentachtigste minuut wordt Thomas gewisseld voor Max. Eerder is Dani al in het veld gekomen voor Tim. Het worden nu nog spannende minuten, mede omdat de scheidsrechter redelijk wat tijd bijtelt, wat overigens terecht is. Bijna kunnen we de wedstrijd definitief op slot doen via een vrije trap vanaf rechts. Een paar centimeter was Mick verwijderd van een kopbal, maar de bal gaat erover en achter.
  Na de extra tijd zit de wedstrijd er dan toch op en slepen we de zeer welkome en terechte overwinning binnen!

  Volgende week oefent VVW1 in en tegen Kruiningen.
  18 maart hervatten we dan weer de competitie uit tegen Spui om 14.30 uur.