• Update 12 november 2021

Tijdens de persconferentie van 12 november 2021 heeft de regering besloten dat naast de reeds bestaande regels een extra maatregel wordt uitgevaardigd, namelijk:

Zowel bij jeugd- als seniorenwedstrijden zijn toeschouwers niet welkom

==============

Beste leid(st)ers, train(st)ers, voetballers, voetbalsters en toeschouwers,

Naar aanleiding van de persconferentie van 2 november j.l. gaan wij op wedstrijddagen de nieuwe corona-regels opvolgen. Naast de al bestaande regels voor het betreden van de kantine komt daar de nieuwe regel m.b.t. de kleedruimtes bij. Om gebruik te maken van de kleedkamers zal bij de ingang gevraagd worden om de QR-code + legitimatie (bij 18 jaar en ouder). Uitgezonderd hiervan zijn leiders en vrijwilligers.

Wij doen dit niet omdat we het leuk vinden of om politie-agentje te spelen maar nemen onze verantwoordelijkheid die gevraagd wordt door de overheid. We hopen dan ook op jullie steun en medewerking, zodat we gewoon lekker kunnen gaan voetballen.

Wij weten niet of alle verenigingen zich aan deze regels gaan houden, maar houd er rekening mee dat je bij een uitwedstrijd ook je QR-code (+ legitimatie) moet kunnen tonen. Het zou erg vervelend zijn als je de toegang tot de kleedkamers bij de tegenstander geweigerd wordt vanwege het niet hebben van een geldige QR-code.

Namens het bestuur van V.V. Wemeldinge

===========

Hieronder de reeds langer van toepassing zijnde regels.

Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

1. Publiek:
      Het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Amateurverenigingen kunnen in overleg met hun lokale overheid afspraken maken over Testen voor Toegang om zo meer publiek toe te laten.
    2. Horeca/ kantine:
      Sportkantines zijn gelijk getrokken met reguliere horeca. De volgende maatregelen zijn van toepassing:
      1. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt.
      2. Reserveren is niet nodig, maar triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.
    3. Kleed- en doucheruimtes:
      Deze mogen weer gebruikt worden.