• Uiteindelijk kwam football toch niet home na de penaltyserie op Wembley. Juist de 2 spelers die speciaal voor de penalties waren ingebracht faalden van elf meter. ITALIE dus kampioen en naar mijn mening niet onverdiend.

  Elf deelnemers hadden Italie in de finale voorspeld, en eveneens 11 hadden Engeland een plaatsje in de eindstrijd toegedicht. Er waren er echter maar 2 die zowel Italie als Engeland hadden ingevuld en dat waren RENS KOLE en TIM VLEUGEL. Beiden hadden ook Italie als winnaar voorspeld, maar dan wel in de reguliere speeltijd. Naast Rens en Tim hadden ook JOS DE BRUIN, CHRIS KOLE, JAAP KOOIMAN, DAAF LINDENBERGH en HELEEN DE WAARD de Europese kampioen goed voorspeld.

  Opvallend genoeg was er niemand die de topscorer juist had voorspeld. Dat Patrik Schick over het hoofd gezien werd is nog begrijpelijk maar dat niemand Cristiano Ronaldo had ingevuld is verrassend. Wel werden er punten binnengehaald met de nummer 3 op de topscorerslijst. De 3e plaats werd gedeeld door o.a. Benzema, Lukaku en Kane.

  Doordat er nog aardig wat punten te verdienen waren op deze laatste speeldag heeft er ook nog een wisseling in de rangschikking plaatsgevonden. De (voorlopige) eindstand is als volgt. TIM VLEUGEL is uiteindelijk winnaar geworden met 294 punten, op slechts 3 puntjes gevolgd door CHRIS KOLE. NIELS KOLE heeft lang aan de leiding gestaan maar moet uiteindelijk genoegen nemen met plaats 3. Hij behaalde 281 punten. Net naast het podium vallen ANNE VAN KLINK (276), DAAF LINDENBERGH (272), JAAP KOOIMAN (272), ROMY STEENHARD (271), RENS KOLE (270), PIETER BOLLE (268), KEES KOLE (267), GERARD PILON (267) en KOKKIE (265). KOKKIE krijgt wel de troostprijs als enige die had ingeschat dat het eerste doelpunt in de finale al in de 2e minuut zou vallen.

  De volledige eindstand is verderop te vinden. Daar waar meerdere deelnemers hetzelfde puntenaantal hebben is de plaats bepaald door de minuut waarin het eerste doelpunt viel.

  Zoals al eerder vermeld is deze uitslag VOORLOPIG. Mocht je van mening zijn dat je puntenaantal niet correct is, stuur dan even een berichtje met de exacte wedstrijd waar volgens jou een fout gemaakt is. Dan kan er eventueel een correctie worden doorgevoerd.

  Zonder tegenbericht wordt de uitslag op vrijdag 16 juli definitief.