• EINDSTANDEN POULEFASE
  De eindstanden van de poulefase, incl. de extra vragen zijn nu ook verwerkt. De hoogste score hiervoor werd behaald door ROBIN VAN DER LINDEN (105) met op de 2e plaats ROMY STEENHARD (100). Ook NIELS KOLE (95) en DANNY LAMPER (95) haalden een hoge score, evenals TOOS UITTENBOSCH (90) EN KO VAN STEL (90).
  Nederland maakte de meeste doelpunten (8) en Turkije/Schotland/Finland de minste (1). Turkije en Nrd Macedonie kregen de meeste doelpunten tegen (8), terwijl Engeland en Italie geen enkel tegendoelpunt incasseerden. De beste nr's 3 waren; Portugal, Tsjechie, Zwitserland en Oekraine.

  Uiteraard hebben deze punten gezorgd voor een verschuiving in het klassement. NIELS KOLE is weer terug aan de leiding met 179 punten, gevolgd door ROMY STEENHARD (173) en FREEK BOLLE (163). KOKKIE staat op 4 met 160 punten, terwijl ROBIN VAN DER LINDEN opgerukt is naar plaats 5 (159 punten). Daarachter staan DANNY LAMPER (158) en TOOS UITTENBOSCH (158) en vervolgens ARNO DE KOK met 157 punten en KO VAN STEL met 154.

  PORTUGAL - FRANKRIJK
  Nadat de stofwolken zijn opgetrokken na de laatste poulewedstrijden blijken alle favorieten uit de poule des doods toch gekwalificeerd te zijn voor de 1/8 finales, maar het had zomaar anders gekund. In de wedstrijd van de strafschoppen had Portugal net genoeg aan het 2-2 gelijkspel. Gemiddelde score voor deze wedtrijd 1,51 punten. FREEK BOLLE, JOS DE BRUIN, FREDERIEKE VAN KEULEN, VALENTIJN VAN KEULEN, HANS VAN KLINK, KRISTIAAN MINDERHOUD, EVA + MEIKE en HELEEN DE WAARD behaalden 5 punten. FREEK BOLLE (88 pt) neemt nu verder afstand van NIELS KOLE (84) en ARNO DE KOK (82). Daarna volgen GERARD PILON (80), REMI MAAT (79), VALENTIJN VAN KEULEN (77) en CHRIS KOLE (76). Binnenkort worden de eindstanden in de poules en de extra vragen in de stand verwerkt. Daarmee zijn veel punten te verdienen dus kan de stand flink wijzigen.

  DUITSLAND - HONGARIJE
  Duitsland ging langs de rand van de afgrond maar wist het tij toch nog te keren ten koste van het verrassende Hongarije. En weer werd duidelijk; van Duitsers ben je pas af wanneer ze in de bus zitten. De wedstrijd leverde een magere gemiddelde score op (0,36) en dat was wel te verwachten met zo'n uitslag natuurlijk. Niemand wist de juiste uitslag te voorspellen.

  ZWEDEN - POLEN
  Het werd nog spannend op het eind maar Zweden wist de zege toch veilig te stellen, en zorgde er op die manier voor dat Nederland in de volgende ronde tegen Tsjechie speelt. De gemiddelde score was 1,02 maar er waren er toch 2 die de 3-2 volledig goed hadden, namelijk ANNE VAN KLINK en HELEEN DE WAARD. In de tussenstand komt NIELS KOLE weer op gelijke hoogte met FREEK BOLLE. Beiden hebben 83 punten. Eén puntje daar achter staat ARNO DE KOK, gevolgd door GERARD PILON (79), CHRIS KOLE (76) en REMI MAAT (76)

  SLOWAKIJE - SPANJE
  Spanje stelt orde op zaken en stelt de plaatsing voor de volgende ronde zeker. De 0-5 zege werd door niemand correct voorspeld. De gemiddelde score was 2,46.

  KROATIE - SCHOTLAND
  Hard gestreden maar toch uitgeschakeld, dat geldt voor de Schotten. Modric leidt Kroatie naar de 2e plaats in groep D, en dat kon nog wel eens de beste positie in deze groep zijn. Gemiddeld werd er 2,10 gescoord. De juiste uitslag werd ingevuld door; BENJAMIN VAN KEULEN, LARS MEIRESONNE, JESPER MINNAARD en KEES DE VOS. Kees haalde daarmee, als enige, de volle winst op 22 juni. FREEK BOLLE (80), ARNO DE KOK (79), NIELS KOLE (78) blijven de koplopers. GERARD PILON (74), CHRIS KOLE (72), GERARD PILON (72) en HANS VAN STEL (72) zijn de eerste achtervolgers.

  TSJECHIE - ENGELAND
  Door de 0-1 zege verzekerd Engeland zich van de groepswinst en kan het zich opmaken voor een pittige 1/8-finale. Tsjechie wordt nr. 3 en daarmee één van de mogelijke tegenstanders van Oranje. Hierover krijgen we vanavond zekerheid. De gemiddelde score was 2,44. De 5 punten werden behaald door; MICK BURGS, ARNO DE KOK, JAN MINNAARD, GERARD PILON, ROMY STEENHARD, RONNY VD VLIET, KEES DE VOS en BRAM DE WAARD.

  FINLAND - BELGIE
  De Belgen wonnen ook hun 3e wedstrijd (0-2) en bewezen daarmee de Deense ploeg een dienst. Vijftien deelnemers hadden deze uitslag ingevuld. De gemiddelde score was 3,31, een evenaring van het hoogste gemiddelde. Deze wedstrijden leverden slechts een kleine verschuiving op in het klassement. FREEK BOLLE (75), ARNO DE KOK (73) en NIELS KOLE (73) voeren de lijst aan, met daar achter; KOKKIE, REMI MAAT en HANS VAN STEL (allen 68).

  RUSLAND - DENEMARKEN
  Iedereen is fan van Denemarken en het is dan ook mooi dat zij de volgende ronde bereikt hebben ten koste van Rusland (1-4). Deze uitslag leverde gemiddeld 1,51 punten op. Niemand had de uitslag exact goed voorspeld.

  OEKRAINE - OOSTENRIJK
  De gemiddelde score voor deze wedstrijd bedroeg 1,22. NIELS KOLE, REMI MAAT, ROMY STEENHARD en TIM VLEUGEL behaalden de maximale score. REMI had ook al NRD MACEDONIE - NEDERLAND goed voorspeld, dus doet hij goede zaken in het klassement. Dit klassement wordt nog steeds aangevoerd door FREEK BOLLE (70 punten), op 2 punten gevolgd door NIELS KOLE. Daarna volgen ARNO DE KOK (65), KOKKIE (64) en HANS VAN STEL (64).

  NRD MACEDONIE - NEDERLAND
  De laatste groepswedstrijd van Nederland scoorde tot nu toe het hoogste gemiddelde, namelijk 3,31. Vijftien deelnemers behaalden de volle 5 punten.

  ZWITSERLAND - TURKIJE
  Door de 3-1 zege zit Zwitserland in de wachtkamer voor de volgende ronde. De Turken kunnen de koffers inpakken. De gemiddelde score was 1,44. JAN MINNAARD en GERARD PILON behaalden de volledige punten. FREEK BOLLE blijft op kop met 62 punten, voor ARNO DE KOK en KOKKIE (beiden 61). NIELS KOLE (60), HANS VAN STEL (57) en CHRIS KOLE (56) zijn de naaste achtervolgers.

  ITALIE - WALES
  Beide ploegen kunnen zich opmaken voor de volgende ronde na de 1-0 zege van Italie. De gemiddelde score was 3,02. Elf deelnemers haalden de maximale 5 punten.

  SPANJE - POLEN
  Ook Spanje stelt teleur en dat nog wel in eigen stadion. Na het 1-1 gelijk spel tegen de Polen zullen ze nog vol aan de bak moeten om de volgende ronde te bereiken. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 1,07. VALENTIJN VAN KEULEN, ROBIN VAN DER LINDEN, TONNY VAN DER LINDEN en KEES DE VOS haalden de maximale score. Deze wedstrijd had nauwelijks gevolgen voor de kop van het klassement.

  PORTUGAL - DUITSLAND
  Duitsers mag je pas afschrijven als ze in de bus terug naar huis zitten. Na vandaag doen ze weer volop mee in groep F, met het risico dat Nederland straks angstgegner Portugal gaat treffen in de volgende ronde. De gemiddelde score voor deze 2-4 was 1,15. Slechts 1 deelnemer (of duo) had het goed, namelijk A3 & Co. Bovenin weer een wisseling van de wacht want nu pakt FREEK BOLLE (56) de leiding voor NIELS KOLE (55) ARNO DE KOK (54) en KOKKIE (54). Daarna volgen CHRIS KOLE (49), NADIEH DE HEER (48), REMI MAAT (48) en JESPER MINNAARD (48).

  HONGARIJE - FRANKRIJK
  Frankrijk stelt teleur tegen Hongarije maar is nog steeds favoriet in groep F. De 1-1 uitslag is tot nu toe wel de grootste verrassing want de gemiddelde score blijft steken bij 0,41. Weer is het FREEK BOLLE die als enige de uitslag volledig goed voorspeld heeft. FREEK komt hiermee ook aan de leiding samen met KOKKIE (beiden 54). NIELS KOLE (53), ARNO DE KOK (52) en REMI MAAT (48) volgen. CHRIS KOLE (47), NADIEH DE HEER (46), ANNE VAN KLINK (46) en JESPER MINNAARD (46) zijn de achtervolgers.

  ENGELAND - SCHOTLAND
  De 0-0 op Wembley werd door de Schotten gevierd als een overwinning, maar ze zullen nog vol aan de bak moeten om de 1/8 finales te bereiken. De wedstrijd kende een gemiddelde score van 0,83 punten. Eén deelnemer stak daar met kop en schouders bovenuit, namelijk FREEK BOLLE die 0-0 op zijn formulier had staan. In de tussenstand komt NIELS KOLE weer naast KOKKIE (beiden 53 punten), met kort daar achter ARNO DE KOK (52), FREEK BOLLE (49), REMI MAAT (48), CHRIS KOLE (47), NADIEH DE HEER (46) en JEPER MINNAARD (46).

  KROATIE - TSJECHIE
  Een vervelende 1-1, waar vooral de Kroaten ontevreden over zullen zijn, levert gemiddeld 1,68 punten op. Twaalf deelnemers scoorden maximaal.  Deze uitslag zorgt er ook voor dat we een nieuwe koploper hebben, namelijk KOKKIE met 53 punten. NIELS KOLE volgt nu op 1 punt en ARNO DE KOK op 2 punten. Vervolgens hebben we REMI MAAT (48),  CHRIS KOLE (47) en NADIEH DE HEER (46).

  ZWEDEN - SLOWAKIJE
  Zweden won met 1-0 wat een gemiddelde score opleverde van 2,56. Zestien deelnemers behaalden de maximale score. In het klassement staat NIELS KOLE (51 punten) nog steeds op de eerste plaats maar ARNO DE KOK is hem tot op 1 punt genaderd. KOKKIE (48) staat op plaats 3 en daarna volgen REMI MAAT (47), CHRIS KOLE (46), NADIEH DE HEER (45) en JESPER MINNAARD (44).
  LET OP: Bij een aantal deelnemers was de score voor OEKRAINE - NRD MACEDONIE niet juist verwerkt. Dit is inmiddels gecorrigeerd (zie onder).

  NEDERLAND - OOSTENRIJK
  De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 2,66. De volle 5 punten werden behaald door A3 & CO, ALEXANDER VAN KEULEN, KOKKIE, JAAP KOOIMAN, MAURICK STEENHARD, BOY DE WAARD en HELEEN DE WAARD. NIELS KOLE gaat nog steeds aan de leiding met 51 punten voor ARNO DE KOK met 45 punten. KOKKIE staat op 3 met 43 punten en daarna volgen NADIEH DE HEER (42), REMI MAAT (42) en CHRIS KOLE (41)

  DENEMARKEN - BELGIE
  De Belgen wonnen met 1-2 en dat leverde gemiddeld 3,02 punten op. Dertien deelnemers behaalden de volle winst.

  OEKRAINE - NRD MACEDONIE (rectificatie)
  Deze wedstrijd met een uitslag van 2-1 kende een gemiddelde score van 2,47 punten. De volle 5 punten werden behaald door: PIETER BOLLE, MAAIKE HUNDERSMARCK, MARCO VAN KLINK, KEES KOLE, REMI MAAT, EDWIN STEENHARD, KO VAN STEL en PETER VEERHOEK.

  ITALIE - ZWITSERLAND
  Niks catenaccio bij het huidige Italie, maar vroeg druk zetten en aanvallend voetbal spelen. Mooi om te zien en ook een verdiende 3-0 zege op Zwitserland. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 2,58. NADIEH DE HEER, CHRIS KOLE, NIELS KOLE, MARIAN VERHOEVEN en EVA + MEIKE hadden deze 3-0 voorspeld. Door dit resultaat breidt NIELS KOLE zijn voorspong uit. Met 43 punten gaat hij aan de leiding voor ARNO DE KOK (38), NADIEH DE HEER (34), KOKKIE (34), WILLIAM DE BAT (32), FREEK BOLLE (32) en GERARD PILON (32)

  TURKIJE - WALES
  Dat Wales zou winnen van Turkije hadden slechts 3 deelnemers voorspeld, namelijk NADIEH DE HEER, KOKKIE en EVA + MEIKE, maar geen van deze 3 had ook echt 0-2 opgeschreven, dus blijft het bij 3 punten. Toch was dat flink meer dan het gemiddelde want de overige 56 deelnemers samen haalden maar 4 punten. Dit betekent een diepterecord voor het gemiddelde van 0,22. Aan de kop van de ranglijst verandert weinig, alleen KOKKIE komt naast FREEK BOLLE op de 3e plaats met 31 punten.

  FINLAND - RUSLAND
  Ook de Russen nu op 3 punten. Deze 0-1 uitslag leverde weer veel correcte voorspellingen op, namelijk 15 stuks en een gemiddelde score van 2,64. NIELS KOLE en ARNO DE KOK haalden de volle 5 punten en blijven daardoor uiteraard in de top van het klassement. NIELS op nummer 1 met 38 punten en ARNO op nummer 2 met 35 punten. Derde is nu FREEK BOLLE met 30 punten. De vierde plaats, met 29 punten, wordt gedeeld door; WILLIAM DE BAT, JESPER MINNAARD, GERARD PILON en HANS VAN STEL.

  FRANKRIJK - DUITSLAND
  Duitsland scoorde maar Frankrijk won. TONNY VAN DER LINDEN was de enige die deze 1-0 had ingevuld. Het gemiddelde voor deze wedstrijd was 1,39 punten. Inmiddels zijn alle landen nu één keer in actie gekomen. In de stand is NIELS KOLE de koploper met 33 punten, ARNO DE KOK heeft er 30 en GERARD PILON 28. Vervolgens komen TOOS UITTENBOSCH (26), FREEK BOLLE (25) en ANNE van Klink (25).

  HONGARIJE - PORTUGAL
  In de laatste 10 minuten stelde Portugal orde op zaken en wist de wedstrijd toch nog met 0-3 te winnen. Twaalf deelnemers hadden deze uitslag juist voorspeld, het gemiddelde lag ook hoog, namelijk 3,14 punten.

  SPANJE - ZWEDEN
  Dat het Spanje niet lukte om van Zweden te winnen was ook verrassend, en dat vinden we dan ook gelijk terug in de gemiddelde score van 0,58 punten. Ook deze wedstrijd kende geen juiste voorspeller. Wel waren er een aantal die een gelijk spel hadden voorzien maar niet met een 0-0 score. Twee punten zodoende voor A3 & CO, FREEK BOLLE, MARCO VAN KLINK, GERARD PILON, TOOS UITTENBOSCH en TIM VLEUGEL. Bovenin onze tussenstand schuift het allemaal weer wat in elkaar. Naast ARNO DE KOK en NIELS KOLE komt nu ook GERARD PILON weer mede aan de leiding. Allen hebben 25 punten. Dan is er een klein gaatje naar TOOS UITTENBOSCH (23 punten) en LISANNE HUNDERSMARCK  en ANNE VAN KLINK (21 punten).

  POLEN - SLOWAKIJE
  Blijkbaar was de 1-2 een verrassende uitslag want het gemiddelde puntenaantal was slechts 0,51. Niemand voorspelde deze uitslag geheel correct. Er waren er ook maar 2 die Slowakije als winnaar ingevuld hadden, namelijk NIELS KOLE en BOY DE WAARD. Door dat extra puntje komt NIELS nu naast ARNO DE KOK aan de leiding. GERARD PILON volgt op 1 punt en LISANNE HUNDERSMARCK, ANNE VAN KLINK en TOOS UITTENBOSCH op 2.

  SCHOTLAND-TSJECHIE
  Een wereldgoal van Tsjech Patrick Schick nekt de Schotten. LISANNE HUNDERSMARCK (wederom), JOEP KOLE en DANNY LAMPER haalden de maximale score. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 1,19.  ARNO DE KOK is weer alleen leider omdat GERARD PILON een puntje achterop geraakt is en gezelschap heeft gekregen van NIELS KOLE. ANNE VAN KLINK en TOOS UITTENBOSCH staan daar weer een puntje achter.

  NEDERLAND - OEKRAINE
  Na de 2-0 leek de wedstrijd beslist, maar in enkele minuten keerde dit volledig om en dan mag je nog blij zijn dat de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen wordt. Deze uitslag, die gemiddeld 1,8 punten opleverde, werd correct voorspeld door de zusjes LISANNE en MAAIKE HUNDERSMARCK. In de tussenstand ziet ARNO DE KOK nu GERARD PILON langszij komen. Beiden hebben 20 punten. Ze worden op 1 punt gevolgd door ANNE VAN KLINK, NIELS KOLE en REMI MAAT.

  OOSTENRIJK-NRD MACEDONIE
  Oostenrijk pakt de zege, maar zo makkelijk als de 3-1 uitslag doet vermoeden ging het toch echt niet. De oude vos Pandev zorgde er voor dat het een spannende wedstrijd werd maar kon toch de nederlaag niet voorkomen. Tweed dames haalden de volle buit van 5 punten binnen, namelijk ANNE VAN KLINK en TOOS UITTENBOSCH. In het klassement blijft ARNO DE KOK koploper met 18 punten, op 1 punt gevolgd door REMI MAAT en GERARD PILON. De vierde positie wordt gedeeld door; ANNE VAN KLINK, NIELS KOLE en TOOS UITTENBOSCH, zij hebben 16 punten.

  ENGELAND-KROATIE
  Ook de Engelsen hebben hun eerste zege binnen al was het maar een magere 1-0. Die 1-0 werd voorspeld door MAAIKE HUNDERSMARCK, ARNO DE KOK, NIELS KOLE en JESPER MINNAARD. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 1,92 pt. Dit levert ook weer een nieuwe koploper op, namelijk ARNO DE KOK met 16 punten. Kort daarachter, met 15 punten, staan; REMI MAAT en GERARD PILON en  nog 1 puntje lager vinden we; FREEK BOLLE, NIELS KOLE en EDWIN STEENHARD.

  BELGIE-RUSLAND
  De wedstrijd Belgie - Rusland leverde tot nu toe de hoogste gemiddelde score, namelijk 2,61 punten. De 3-0 werd helemaal goed voorspeld door; NIELS KOLE, DANNY LAMPER, REMI MAAT, LARS MEIRESONNE, JESPER MINNAARD, EDWIN STEENHARD en TOOS UITTENBOSCH. Na deze wedstrijd hebben we een nieuwe koploper, namelijk REMI MAAT met 13 punten, gevolgd door GERARD PILON en EDWIN STEENHARD, die er elk 12 hebben. Later vandaag een totaalstand waarin iedereen kan zien hoe hij er tot nu toe voor staat.

  DENEMARKEN-FINLAND
  Het was even schrikken deze wedstrijd. Hopelijk komt alles goed met Christian Eriksen.De uitslag was blijkbaar een grote verrassing want het gemiddelde puntenaantal voor deze wedstrijd was slechts 0,51. De enige die Finland had laten winnen, en dan ook nog met 0-1, was BOY DE WAARD, waarmee hij 5 punten verdiende. We hebben na deze wedstrijd nog 2 koplopers met ieder 9 punten. Dat zijn KEES KOLE en GERARD PILON. 

  WALES-ZWITSERLAND
  Zelfs 18 deelnemers hadden de 1-1 tussen Wales en Zwitserland goed voorspeld en voegden daarmee 5 punten toe aan hun totaal. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 2,05 punten. In de tussenstand hebben we nu 11 koplopers met ieder 8 punten, namelijk: FREEK BOLLE, ANNE VAN KLINK, HANS VAN KLINK, ARNO DE KOK, KOKKIE, CHRIS KOLE, KEES KOLE, TONNY VAN DER LINDEN, REMI MAAT, GERARD PILON en MAURICK STEENHARD.

  ITALIE-TURKIJE
  Met de 0-3 overwinning van Italie op Turkije is het EK begonnen. Dit betekent ook dat de 10e editie van het VVW EK-spel van start gegaan is. We hebben toch weer een mooi aantal deelnemers, namelijk 59. Tijdens deze eerste wedstrijd, waarvoor je maximaal 5 punten kon krijgen, was de gemiddelde score 2,42 punten. De volle winst werd behaald door 3 deelnemers, namelijk; HELEEN DE WAARD, RENS KOLE en EDWIN STEENHARD. Zij zijn dan ook de eerste koplopers in deze jubileum-editie.