• Zaterdag 25 september was de competitiestart van het 2021-2022 seizoen, hopelijk nu zonder coronaperikelen en met publiek. De eerste wedstrijd was op bezoek in Kwadendamme bij de ploeg met de nieuwe naam HKW21 (Hoedekenskerke – KWadendamme 2021). Na een voorbereiding met wisselende uitslagen was het niet duidelijk wat we moesten verwachten.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Houdé was het Steven die een paar keer op avontuur ging en goede voorzetten gaf, maar waar niet echt gevaar uitkwam voor het HKW doel. Na een minuut of 10 werd HKW sterker en dat leverde een aantal kansen op. Olaf pleegde enkele heldhaftige reddingen door de bal van de schoen van de tegenstander weg te pakken. Ook eindigde een schot buiten zijn bereik op de lat. Wij stelden daar maar een uitval tegenover en dat leverde een corner op. De voorzet van Kevin werd door Maurick voor open doel toch naast gekopt.

In de 20e minuut werd er slecht uitverdedigd, de bal werd onderschept en dit buitenkansje liet HKW niet onbenut, 1-0. Gelijk daarna werd toch duidelijk dat we de mouwen op moesten stropen en dat gebeurde ook, 2 minuten later werd Steven gevloerd in het strafschopgebied en met de toegekende penalty wist Thomas wel raad, 1-1. We wilden daarna doorgaan, maar in passen bleven we redelijk slordig en dus werd er een onderschept door HKW en dat werd afgestraft, 2-1. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren weer voor Wemeldinge, een schouderduw van William en de daarop volgende pass zorgde ervoor dat Thomas vrij voor de keeper kwam, 2-2. Bijna gelijk daarna een strakke voorzet van Redgey, die werd door Thomas in het doel gewerkt, 2-3. Dit werd dan ook de ruststand, ondanks dat we nog een drietal kansen kregen om de score te verhogen.

In de 2e helft gebeurde in het begin eigenlijk niet zoveel, wij kregen geen kansen, maar ook HKW kwam niet tot kansen, het spel bleef maar een beetje op het middenveld afspelen. Totdat in de 60e minuut Kevin geblesseerd uitviel, we kwamen onder druk te staan en dus viel de 3-3. Aan de kant dachten dat het laatste half uur dan ook een moeilijke periode zou worden om het gelijkspel eruit te slepen, echter dit draaide op het eind helemaal om. Een ingooi van Tjeu kwam bij Redgey terecht, zijn schot werd gered door de keeper, Redgey raakte ook nog de lat met een schitterend schot van 20 meter. Een minuut of twee voor het einde stoomde Barry aan de rechterzijde op en gaf een goede voorzet, die werd door een HKW verdediger keurig in eigen doel gewerkt, 3-4 en daarna maakte Thomas het slotakkoord door de bal bij de middenlijn te onderscheppen en de HKW verdediging inclusief de keeper uit te spelen en de bal in doel te schieten, 3-5. Scheidsrechter Houdé floot daarna gelijk af voor het eindsignaal.

Doelpunten maken gaat goed, nu nog de verdediging dicht houden en dan gaat dat weer een leuk seizoen worden. Volgende week komt Schoondijke op bezoek op de Boenze Boogerd, die zijn met een nederlaag tegen Wolfaartsdijk begonnen aan de competitie. Daarom niet te makkelijk denken volgende week.