• Laatste 16

• ZWEDEN - OEKRAINE
    In de laatste minuut van de verlenging wist de Oekraine de wedstrijd te winnen en zodoende is er toch nog één ploeg uit groep C aktief. Alle toppers uit groep F (de poule des doods) zijn inmiddels naar huis. De eindstand na 90 minuten was 1-1. Geen van de deelnemers had een gelijk spel op zijn formulier staan, dus bleef het maximaal aantal punten beperkt tot 7. Het gemiddelde was 5,59 zodat deze wedstrijd niet veel verschil gemaakt heeft in het klassement. ROMY STEENHARD (233) loopt een puntje uit op NIELS KOLE (230). Het verschil is nu 3. FREEK BOLLE (219) en ROBIN VAN DER LINDEN (214) volgen. KOKKIE (212), DANNY LAMPER (208)  en JAN + JOEL DE VOS (204) en KO VAN STEL (203) maken de top-8 compleet.

ENGELAND - DUITSLAND
    Ook de Mannschaft kan de koffers pakken. De toeschouwers werden niet zo verwend als gisteren maar dat zal de Engelsen een zorg zijn. Zij hebben eindelijk hun revanche. De gemiddelde score was 7,02. Negen personen  haalden een score van 11 punten. Een volledig juiste score was er ook deze keer niet bij.  Bovenin de ranglijst blijft het verschil tussen nr. 1 en nr. 2 gelijk. ROMY STEENHARD (226) blijft koploper met 2 punten voorsprong op NILES KOLE (224). FREEK BOLLE op de 3e plaats komt wel wat dichterbij en heeft nu 212 punten. KOKKIE is 4e met 208 punten voor ROBIN VAN DER LINDEN (207) en DANNY LAMPER (201).

FRANKRIJK - ZWITSERLANDEen prachtige wedstrijd voor de neutrale toeschouwer en dan met name het scoreverloop. Voor ons EK-spel is de 3-3 na 90 (+4) minuten bepalend. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 5,19 punten. Wereldkampioen Frankrijk kan naar huis na de penaltyreeks. Niemand had de 3-3 correct voorspeld. Het hoogst behaalde puntenaantal voor deze wedstrijd was 7 punten (18 deelnemers). ROMY STEENHARD (220 punten) levert 1 puntje van haar voorsprong op NIELS KOLE (218) in. ROBIN VAN DER LINDEN (201) komt op gelijke hoogte met FREEK BOLLE. KOKKIE (198) blijft op de 5e plaats.

KROATIE - SPANJE
    Een prachtige wedstrijd voor de neutrale toeschouwer en dan met name het scoreverloop. Voor ons EK-spel is de 3-3 na 90 (+6) minuten bepalend. Vervolgens wist Spanje via de verlenging de kwartfinale veilig te stellen. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 4,86 punten. Niemand had de 3-3 correct voorspeld. Vier deelnemers behaalden 10 punten, namelijk; BRYAN DE HEER, RENS KOLE, MAARTEN PILON en MAURICK STEENHARD. ROMY STEENHARD gaat nu alleen aan de leiding met 217 punten, op 3 punten gevolgd door NIELS KOLE. FREEK BOLLE staat nog steeds op 3 (198 punten) maar ziet ROBIN VAN DER LINDEN (194) naderen. KOKKIE (191) is gezakt naar de 5e plaats.

BELGIE - PORTUGAL
    De Belgen wisten de kwartfinale wel te halen, al ging dit met de nodige moeite. De volgende horde voor de Rode Duivels is Italie. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 8,58.  Twee deelnemers wisten de uitslag (incl. teams) volledig goed in te vullen, namelijk; JOS DE BRUIN en DANNY LAMPER. Aan de kop van het klassement staan NIELS KOLE en ROMY STEENHARD nog steeds samen met 211 punten. FREEK BOLLE (198) en KOKKIE (191) zijn iets dichterbij gekomen. Op nr. 5 staat ROBIN VAN DER LINDEN (187) en daarna volgt DANNY LAMPER (183) die een flink sprong gemaakt heeft.

NEDERLAND - TSJECHIE
    Een wedstrijd om snel te vergeten.  Het maximale puntenaantal werd niet behaald maar er waren toch een paar deelnemers dichtbij, namelijk BENJAMIN VAN KEULEN, FREDERIEKE VAN KEULEN en ROMY STEENHARD behaalden 12 punten. Het gemiddelde was 6,31. ROMY komt daarmee naast NIELS KOLE aan de leiding, beiden met 203 punten. FREEK BOLLE volgt met 187 en daarna KOKKIE en ROBIN VAN DER LINDEN met 180.

ITALIE - OOSTENRIJK
    Het heeft de Italianen veel moeite gekost om de kwartfinale te halen. Na 90 minuten stond het nog maar 0 - 0, en dat is de stand waarmee wij rekenen in het EK-spel. De gemiddelde score voor deze wedstrijd was 6,46. Slechts één deelnemer voorspelde een gelijkspel. KEES HUNDERSMARCK verdiende hiermee 10 punten. Voor de tussenstand leverde deze wedstrijd nauwelijks verschillen op.

WALES - DENEMARKEN
    De eerste 1/8 finale ging tussen Wales en Denemarken en deze werd overtuigend gewonnen door de Denen die na hun nederlaag tegen Finland nog een kansloos toernooi tegemoed leken te gaan. Hopelijk worden ze nu de volgende tegenstander van Oranje. Een volledig goede uitslag werd door niemand voorspeld, dus kreeg ook niemand 13 punten. FREEK BOLLE, HANS VAN KLINK, MAURICK STEENHARD, ROMY STEENHARD en EVA + MEIKE haalden 11 PUNTEN. NIELS KOLE (185) blijft op kop met 1 puntje voorsprong op ROMY STEENHARD. FREEK BOLLE (174) is nummer 3 en daarna volgen KOKKIE (168) en ROBIN VAN DER LINDEN (162).