• Matige wedstrijd levert VVW 1 toch 3 punten op tegen Jong Ambon

• Prachtig weer op deze witte Zaterdag 16 april, maakte dat alle omstandigheden goed waren voor een ruime overwinning tijdens deze inhaalwedstrijd thuis tegen Jong Ambon. De overwinning kwam er, maar niet eenvoudig.
    Een half uur voor aanvang constateerde de scheidsrechter dat de belijning niet goed te zien was. Het 16 meter vak en achterlijn moesten worden bij gekalkt voordat de wedstrijd kon beginnen. Dit klusje werd door Tonny vakkundig opgelost, zodat we maar een kwartier later konden beginnen. Of het hierdoor kwam of door de stralende zon of door de vertraging is lastig te zeggen, maar het spel was de hele wedstrijd rommelig en gehaast. Veel balverlies voor beide partijen, waardoor het tempo nooit echt op gang kwam.
    Wemeldinge speelde wel beter, maar had ook moeite om de bal onder controle te krijgen. In de 7e minuut kreeg VVW de eerste corner van velen, zo later bleek, maar was geen gevaar voor de tegenpartij. Jong Ambon kampt met 8 geblesseerde basisspelers en heeft daarom een zeer jonge ploeg op de been gebracht met veel JO-19 spelers.
    In de twaalfde minuut dan een mooie aanval. Een goeie pass door Kevin op Thomas die de bal terug legt op Steven. Die schiet mooi binnen zo lijkt, maar het schot wordt geblokt. Daarna een verre ingooi door Thieu ter hoogte van de zestien meter. Deze wordt doorgekopt door Thomas op Kevin, maar ook hij krijgt de bal niet in het doel. Kort daarna verliest een tegenspeler zijn contactlens vlakbij eigen doel in duel met Thomas. Met z’n allen zoeken, maar helaas niet gevonden. Ligt deze nog in de vers gekalkte achterlijn? Wie zal het zeggen. Enfin, de tegenspeler moet gewisseld worden en het spel gaat door. Daarna en tot de 32e minuut volgen de mogelijkheden elkaar op voor Wemeldinge door o.a. Rowen en Thomas, maar ook een paar kansjes voor Jong Ambon. Het spel blijft te rommelig en niet scherp. Thieu krijgt nog een onterechte gele kaart van de overigens verder correct fluitende scheidsrechter. In de 30e minuut krijgt Thomas de bal mooi mee en dribbelt op tot de achterlijn. Trekt de bal strak voor op Barry, maar schiet iets te zacht en dus te makkelijk voor de keeper.
    In de 32e minuut dan eindelijk het verlossende doelpunt. Thieu geeft vanaf de middenlijn een pass in de 16, maar deze gaat te hard lijkt het en zowaar in het doel door wat hulp van de keeper. 1-0! Hierdoor krijgt VVW wel wat meer zelfvertrouwen en blijft Jong Ambon onder druk staan.
    Vanuit een stilstaande spelsituatie lukt het dan gelukkig wel. Een goed genomen hoekschop door Kevin beland bij de inkomende Barry op het hoofd. 2-0! Dit is ook de ruststand, maar eerst krijgt Jong Ambon nog geel door een overtreding op Rowen als doorgebroken speler.

Na rust voert Wemeldinge de druk direct op. Mooie strakke voorzet van Kevin op Maurik, welke probeert te scoren van achter zijn standbeen. Was een beauty geweest, maar helaas.
    De mogelijkheden volgen nu snel op, maar VVW verzaakt net als in de eerste helft te scoren. Hierdoor gaat het vaak onzorgvuldig omdat ze zo graag willen scoren. Combinaties lukken niet, schoten op doel zijn niet scherp of te zacht. Redgey breekt in de 62e minuut goed door, maar krijgt de bal niet lekker onder controle door de opstuitende bal. Thomas na een goeie actie, probeert de verre hoek, maar in plaats daarvan verdwijnt de bal in het zijnet. In de 69e minuut dan een strakke voorzet over de grond van Redgey op Thomas. Hij raakt de bal goed, maar de keeper zit er goed tussen. In de 76e minuut krijgt de trainer van Jong Ambon geel wegens praten tegen de scheids. Vreemd, want de scheidsrechter gaf geel aan Redgey voor een overtreding die geen geel had hoeven zijn. Ook een gele kaart kort hierna voor de tegenstander voor een overtreding op Steven als doorgebroken speler.
    Het blijft 2-0, wat een schamele stand is gezien de hoeveelheid aan kansen en doelpogingen van VVW.

Volgende week een uitwedstrijd in Spui. Gezien het spel nu, kan het alleen maar beter en dat is ook nodig. Winst tegen Spui kan een mooi begin zijn van de laatste periode en stijging in de stand.