• Nieuwland 1 - Wemeldinge 1 20230121

  23 jan 2023
 • Moeilijke start na de winterstop voor VVW 1

  Op een koude zaterdag, maar mét een prettig zonnetje erbij, trapte de selectie af voor de uitwedstrijd tegen Nieuwland. Nieuwland nam de winning mood mee van voor de winterstop met zeven ongeslagen wedstrijden. Wemeldinge was de eerste seizoenshelft geëindigd met de nederlaag tegen koploper Krabbendijke.
  De eerste minuten waren voor VVW, maar al snel nam de thuisploeg het over en was veel op de helft van Wemeldinge te vinden. In het eerste kwartier had de thuisploeg al op 3-0 kunnen staan, maar gelukkig verzaakten ze om het goed af te maken. In de achtste minuut de grootste kans, maar de bal gaat naast via buitenkant paal gelukkig. Nog geen minuut later probeert een speler van Nieuwland de bal in één keer vanuit de lucht te schieten, maar de bal gaat ver over. Dit gaf wel wat vertrouwen bij ons om de aanval te blijven zoeken. Probleem hierbij was dat passes niet aan kwamen en we niet scherp op de bal waren. Het tempo was overigens van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. Voor de toeschouwers een trage wedstrijd met weinig attractief voetbal. Na diverse kansen van Nieuwland en in mindere mate voor VVW, zijn we ondertussen bijna een half uur verder. We komen in een fase waarbij we ook nadeel ondervinden van het belabberde arbitrage. Dit gaat in deze klasse toch wel een probleem worden. Zoals in de wedstrijd van vorig seizoen blijkt dat Nieuwland het fysieke niet schuwt, maar dat dit dan ook nog wordt getolereerd waardoor het nog verder toeneemt. De wedstrijd krijgt daardoor, net als vorig seizoen, een grimmig karakter. In de vijfentwintigste minuut dan een mooie kans voor VVW. Thieu, weer terug vanuit een blessure, is weer op dreef en stoomt op vanaf de rechtse kant. Bal lijkt verloren, maar komt terug bij Maurick. Er volgen twee schietkansen met twee corners tot gevolg, maar helaas zonder resultaat.
  Kort daarna een vrije trap voor VVW, links net naast de zestien meter. Redgey achter de bal. Hij krult de bal mooi naar de verre hoek, maar de keeper zit er goed bij.
  De laatste tien minuten van de eerste helft is Wemeldinge gevaarlijker. Er lijkt iets moois in de lucht te zitten, maar de scheidsrechter tolereert veel van de thuisploeg. Zo wordt Steven neergehaald, maar maakt de arbiter het doorspelen gebaar. Ongelofelijk…
  Dit zorgt ervoor dat Nieuwland vertrouwen krijgt en vanuit de counter bijna scoort. Een paar minuten daarna is het dan wel raak tegen de verhoudingen in. Een steekpass door het midden is genoeg om de spits in vrije positie te krijgen en scoort. 1-0. Met deze stand gaan we rusten.

  Na de rust komt Thomas erin voor Mick.
  In de vijftigste minuut een vrije trap voor Nieuwland net buiten de zestien meter. Deze gaat gelukkig via de lat over…
  Ondertussen is het arbitrage niet beter geworden. Door de laagstaande zon heeft de scheidsrechter blijkbaar zijn handen nodig om zijn ogen te beschermen, wat nog meer dan eerst ten koste gaat van een objectief oordeel. Het lijkt een kopie van de uitwedstrijd in het vorige seizoen, mede doordat VVW ook niet goed speelt. We staan te veel stil, passes komen niet aan of zijn niet scherp. We gaan meer de lange bal hanteren, maar Thomas wordt niet bereikt en is ook nog niet in de vorm van weleer.
  De sfeer wordt grimmiger en nog steeds mag de tegenstander maaien alsof het gras te lang is. Maar uiteindelijk is het natuurlijk aan onszelf te wijten dat we het de thuisploeg niet lastig genoeg maken. Daar moeten we ook eerlijk in zijn.
  Dan een vrije trap vanaf rechts voor VVW. Goed voorgegeven, Thomas lijkt de bal erin te krijgen via een kopbal, maar de bal gaat hard tegen de onderkant lat blijkbaar niet achter de lijn.
  Daarna alleen maar pompen of verzuipen van beide kanten met veel overtredingen. Thomas wordt zelfs geslagen, maar natuurlijk wordt ook dat niet opgemerkt. Het is geen fijn begin van het seizoen zo. De 1-0 blijft dus staan en zo beginnen we met een verliespartij helaas.


  Volgende week de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen Cadzand. Nog een week de tijd om goed te trainen!