• Rillandia uit? Altijd lastig.

  Met de wedstrijden tegen Rilland heeft Wemeldinge het van oudsher altijd moeilijk. Maar deze editie was toch wel een dieptepunt in meerdere opzichten.
  Wind staat er altijd op het open liggende complex tussen Rilland en Bath, dus ook vandaag.
  Op een hobbelig veld begonnen we aan de wedstrijd met vooral Wemeldinge aan de bal, maar het oogde allemaal wat te traag. Na tien minuten spelen waren de meeste kansjes voor Wemeldinge, maar het kwam niet echt tot grote kansen vooralsnog.
  Dit beeld kregen we eigenlijk de hele eerste helft te zien. Het ging van onze kant allemaal te langzaam, veel balverlies en passes niet zuiver. Het opbouwen gaat niet echt lekker. Thomas werd daardoor niet vaak genoeg bereikt, waardoor kansen op één hand te tellen waren. Rillandia loerde zoals vaak op de counter, wat regelmatig dreigde te lukken, maar ook Rilland speelde niet goed. In de zesenveertigste minuut lopen we nog bijna tegen een achterstand aan. Helio onderschept in de buurt van het vijf meter gebied, maar iedereen staat stil, waardoor de uitverdedigende bal wordt onderschept en bijna leidt tot een doelpunt voor de thuispartij. Met 0-0 op het scorebord gaan we rusten.

  Na de rust komt Maurick in het veld voor Steven.
  Er lijkt niet echt geleerd te zijn van de eerste helft, want Rillandia neemt het heft in handen.
  In de achtenveertigste minuut een verkeerde terugspeelbal en brengt Jort in de problemen. Hij denkt de bal achter te laten lopen, maar de tegenstander houdt de bal binnen. Draait weg bij Jort en probeert ongeveer vanaf de achterlijn binnen te schieten. De bal schampt de eerste paal en gaat voorlangs. Daar komen we goed weg.
  Even later gaat Lars in de fout. Hij probeert dit te herstellen, maar blesseert zich hierbij en moet het veld verlaten. Redgey, terug van een lange blessure, komt voor hem in het veld.
  Nog geen tien minuten later een cross-pass van Rillandia naar links. Het lijkt buitenspel, maar de vlag blijft omlaag. Hij geeft strak voor en gelukkig kan de inkomende man er net niet bij.
  Tegen de verhouding in komen we dan toch op voorsprong. Thomas dribbelt op naar de rechterkant. Hij lijkt te schieten, maar kapt weg en mikt de bal over de keeper met links. De bal wordt nog geraakt, maar buigt mooi binnen. 0-1! Dit is een opsteker voor het team.
  Dan nog eens kans voor VVW. Thomas legt de bal af op Kevin, maar die kan niet binnen schieten. Wel een corner tot gevolg, maar zonder resultaat.
  Kort hierna in de vijfenzeventigste minuut schiet Jort uit, maar tegen de rug van een tegenstander en de bal vliegt ongelukkig in het doel…..1-1.
  Ondertussen maant John zijn mannen om niet telkens terug naar Jort te spelen en hem hierdoor in de problemen te brengen. Ook gaat de aanvaller van Rillandia regelmatig te ver door op Jort. Dit zou de zeer jonge scheidsrechter (17) kunnen bestraffen, maar juist hiervoor geeft hij geen geel. Dan weer wel voor Lars, Eric en Barrie op verschillende momenten voor veel minder ernstige overtredingen.
  Naast kaarten ook een paar vrije trappen voor Rilandia, waarbij er de eerste schermutseling ontstaat en later een goed afgemaakte goal. Dit moet gezegd worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar niet vandaag. Uit eenzelfde situatie scoort Rillandia bijna identiek de 3-1. Het lijkt nu wel gespeeld. Max komt in het veld voor Tim, om misschien vanaf de buitenkant nog iets te forceren. Of kan Thomas dan toch nog spanning in de wedstrijd terugbrengen? In duel voor de zestien meter lijn wipt de verdediger van Rilland de bal met zijn hand op. Thomas appelleert, maar de scheidsrechter heeft blijkbaar niets gezien. De reactie van Thomas zorgt voor direct rood. Vijf minuten later een zeer smerige overtreding op Maurick en de vlam springt in de pan. De scheidsrechter besluit om de wedstrijd te staken. De bestuursleden van beide verenigingen zijn in principe akkoord met de uitslag, maar het is aan de KNVB om hierin te beslissen, evenals de gevolgen voor Thomas.
  Al met al verliest Wemeldinge hier onnodig dure punten, wat hopelijk niet zal leiden tot een plaats in de degradatiezone.

  10 februari is er geen programma, maar donderdag 8 februari wordt er nog geoefend tegen Jong-Ambon 2. Zaterdag 17 februari staat dan de inhaalwedstrijd tegen Jong-Ambon op het programma in Middelburg.