• Dit seizoen was het eerste voor de veteranen in eigen omgeving. Na zeven seizoenen veroordeeld te zijn tot West-Brabant kwam er dan eindelijk een competitie op Zuid-Beveland met acht teams. Helaas trok een tegenstander zich terug voordat we lekker op weg waren en dus opperde ondergetekende het plan om te Wemeldinge een toernooi te spelen om in ieder geval nog een extra speeldag te creëren. Dat plan werd door de Krabbendijke, Luctor Heinkenszand en SSV’65 positief ontvangen en omdat Kapelle en Wemeldinge twee teams op de been konden brengen en Kloetinge zich als outsider aandiende stond er op vrijdag 24 mei zomaar een flink deelnemersveld te trappelen op de Boenze Boogerd.

    Poule A werd een prooi voor Kapelle VE1, dat alles won zonder tegengoals en Wemeldinge VE2 een ongenadige oorvijg uitdeelde door in 11 minuten vier keer te scoren. Daarentegen kwam nummer twee uit de competitie, Krabbendijke, helemaal niet tot scoren en eindigde op de derde plaats. Wemeldinge VE2 herstelde zich na de zeperd tegen Kapelle en kwam via een 2-1 tegen Luctor toch nog op de tweede plaats terecht.

    In poule B waren de verschillen kleiner. Kloetinge leek op de groepswinst af te stevenen, maar Wemeldinge VE1 trok tegen hen in de derde poulewedstrijd aan het langste eind met 1 - 0. Op basis van meer gescoorde goals ging Wemeldinge naar de finale en op dezelfde manier werd ook beslist over de plaatsen 3 en 4 voor respectievelijk Kapelle VE2 en SSV’65.

    De strijd om de plaatsen 5 tot en met 8 werd na 2 gelijke spelen beslist door penaltyseries. SSV nam deze beter dan Luctor en Kapelle VE2 had de zenuwen beter in bedwang dan Krabbendijke. De strijd om de derde plaats werd een prooi voor Kloetinge, ten koste van Wemeldinge VE2. Een mooiere finale dan met Kapelle VE1 en Wemeldinge VE1 was natuurlijk ondenkbaar en het werd een spannende ook. Marco Elshout gaf de assist waaruit Ferrie van der Sluis de beslissende 1 - 0 kon maken en er waren nog hachelijke momenten voor beide goals, maar daarbij bleef het. De beker bleef op Wemeldinge!

    Al met al was het een geweldig toernooi, dat met veel enthousiasme tot stand kwam door inzet van de kantinedienst in de personen van Arno, Bram, Heleen en Ellen. Maar liefst vijf scheidsrechters begeleidden de wedstrijden tot een goed eind: Jan, Luc, Richard, Daan en Piet. Tussendoor werd nog een verloting gehouden met vele mooie prijzen die Kees Hundersmarck bij de middenstand had weten los te weken. Last but not least: Gijs en Dirk omlijstten het geheel met hun muziek en hielden de stemming er in tot het eind. Het was een topavond en we gaan zeker proberen een tweede editie te organiseren in 2020!

    Peter Verhaar