• Beste sportvrienden,

  Het seizoen zit er weer bijna op, met op donderdag nog de laatste wedstrijden. 31 mei is er dan nog een veteranen-toernooi, zaterdag 1 juni de Obstacle-run en op 21/22 juni de afsluiting van het seizoen met de jaarlijkse BBQ en feestavond.

  Kort hierna zullen we de bestuurskamer en kantine gaan leeghalen en de inboedel opslaan in een container. De luifel zal verplaatst worden tegen de muur van de kleedkamers. Daar komt dan ook een tijdelijke oplossing in de vorm van een unit als keuken/bar, wat samen met de luifel dan de kantine vormt. In de koudere maanden zullen we deze ook verwarmen.

  Rondom de huidige bestuurskamer en kantine zal (een deel) van de bestrating worden weggehaald om alles vrij te maken voor de sloop. Mocht je hierbij willen helpen, dan horen wij dit graag door op deze mail te beantwoorden.
  Hanse Staalbouw zal direct na het bouwverlof starten met de voorbereiding en in de loop van week 35 starten met de sloop om de week erna te gaan heien en de fundering te storten. Volgens planning moet dan de casco bouw klaar zijn in week 44(eind oktober).
  Hierna zullen de de andere aannemers de binnen afwerking gaan starten.
  Een exacte planning hiervan volgt, maar het plan is om niet al te lang na de winterstop 2024-2025 open te kunnen gaan!
  Tijdens de werkzaamheden zal de hoofdingang gesloten zijn en dient iedereen langs de ingang langs de fietsenstalling te komen. De poort aan de zijde van de Zwaakseweg zal fungeren als ingang voor laden/lossen of bij calamiteiten. De toiletten bij de kleedkamers zullen ook door de bezoekers van de accommodatie gebruikt worden.

  Natuurlijk volgen ook wij het nieuws omtrent de regelgeving rond zonnepanelen, zoals het beƫindigen van de salderings-regeling en betalen voor terug levering van stroom. We laten ons hierin goed adviseren door een neutrale partij en de keuze voor zonnepanelen i.c.m. warmtepompen blijft een juiste, al zal de terugverdientijd vanzelfsprekend langer worden.
  Wat ook in de media te zien en te horen is de laatste tijd, is dat veel sportclubs moeite gaan hebben om aan de verplichte verduurzaming te kunnen voldoen, zoals gesteld in het klimaat akkoord, omdat de BOSA subsidie pot leeg is voor 2024 en nog beslist moet worden over de hoogte van een subsidiepot voor 2025. We zijn dan ook blij dat we tijdig hebben kunnen doorpakken en deze subsidie reeds is toegekend aan VVW, zodat we onze plannen kunnen gaan realiseren!

  Al met al zal het seizoen 2024-2025 even behelpen worden qua accommodatie, maar krijgen we er iets moois voor terug!