• Zaterdag 19 september alweer de 2e Kanaalderby van het seizoen, eerst in de beker, winst Wemeldinge, nu voor de competitie. Eigenlijk waren de Boys in de bekerwedstrijd niet veel minder dan Wemeldinge, dus we zijn gewaarschuwd. Het was schitterend weer, lekker temperatuurtje en een fel zonnetje dus daar kon het niet aan liggen als het fout mocht gaan.

    In het begin van de 1e helft liet Hansweertse Boys ons voetballen, zij wachten af. Dit leverde een vrije trap van Steven die ternauwernood gered kon worden en in de rebound daarvan Maarten die een kans kreeg, maar dit leverde geen doelpunt op. Kevin gaf nog een pass op Thomas die de bal net naast het doel plaatste. Daarna werden de Boys sterker en moest Olav enkele reddingen verrichten, Kevin loste tussendoor ook nog een schot van 25 meter dat maar net naast ging. Maar uiteindelijk kregen de Boys toch nog een goal, de buitenspelval werd opgeheven en de spits kon op Olav doorgaan en deze werd gepasseerd zodat scoren een koud kunstje was, 1 -0. Dit werd ook de ruststand.

    Kort na rust leek Wemeldinge op gelijke hoogte te komen maar het lukte niet om een voorzet, na combinatie Dani – Björn – Dani, die voorlangs ging te raken. Tot overmaat van ramp leverde de daarop volgende counter van Hansweert de 2-0 op, een kluts tussen Dani en Tim en de speler ging er met de bal vandoor. Daarna toonde Wemeldinge veerkracht en kwam werd een prima voorzet van Björn in doel geschoten door Thomas, 2-1. In de 70e minuut werd het 2-2 nadat een schot van Barrie onderweg aangeraakt werd door een verdediger waardoor de doelman kansloos was. Nadat de thuisploeg met 10 man kwam te staan wegens rood voor een verdediger wist Thomas met 2 doelpunten de zege veilig te stellen. De laatste kwam tot stand door goed doorzetten van invaller Joel die de bal bij Thomas bezorgde die het koeltjes afmaakte.

    Conclusie: De eerste 3 punten zijn binnen maar het spel was nog verre van geweldig. Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Ambon.