• Op 5 september kwamen de Hansweertse Boys op bezoek voor de 2e bekerwedstrijd in de poulefase. Na de forse nederlagen van voorgaande week maakten de beide ploegen zich geen illusies meer over het bereiken van de volgende ronde zodat de wedstrijd kon worden gezien als veredelde oefenwedstrijd. Scheidsrechter deze middag was de heer Houdé die we nog kennen van de kampioenswedstrijd tegen Vosmeer op 13 mei 2017.

In voorgaande jaren was het zo dat de kanaalderby vrijwel altijd een simpele overwinning opleverde. Maar dat blijkt bij het huidige team van de Boys niet meer het geval te zijn. De bezoekers namen het inititatief en dit resulteerde al na 10 minuten in de 0-1. Wemeldinge moest op zoek naar de gelijkmaker en die leek er te komen toen Maarten op doel schoot maar zijn inzet ging net naast. In minuut 29 was het dan wel raak. Een prima pass op de lopende Thomas was precies op maat zodat deze hem, vlak voor de uitkomende keeper, over hem heen kon koppen en zodoende de stand op 1-1 kon brengen.  Nadat nog een schot van de Boys geblokt kon worden braken de laatste 5 minuten van de eerste helft aan. In deze fase gebeurde er van alles voor het doel van de bezoekers. Een vrije trap van Kevin kwam terecht bij Barrie maar die stond in een te moeilijke positie om de bal nog op doel te krijgen. Vervolgens een voorzet van Barrie waarbij Maarten en Thomas een kopkans kregen maar beiden misten de bal en daarna belandde de bal ook nog op de paal uit een inzet van Thomas.

In de eerste minuut na rust werd Steven gelanceerd maar die kwam een teentje te kort om de keeper voor te zijn. Aan de andere kant was er een goede redding van Olav nodig om een nieuwe achterstand te voorkomen. Zo kwamen de kansen over en weer. Een half uur voor het eind leek de thuisploeg op voorsprong te komen maar de bal bleek door een gat in het net het doel in te zijn gegaan. Terecht afgekeurd dus. Daarna was het invaller Olivier, die zijn competitiedebuut maakte, die een kans kreeg maar hoog over schoot en vervolgens een gevaarlijke counter van Hansweert waarbij de bal maar net voorlangs het doel ging. Zo leek deze bekerwedstrijd te eindigen in een gelijk spel maar 3 minuten voor tijd was er een misverstand tussen de doelman van de Boys en één van zijn verdedigers waarbij de bal via die verdediger richting eigen doel ging. Voor de zekerheid gaf Thomas het laatste tikje waardoor Wemeldinge voor het eerst op voorsprong kwam. Deze 2-1 bleek ook de eindstand te zijn.

Wat deze uitslag waard is zullen we weten over 14 dagen want dan staat de 2e kanaalderby op het programma, dit keer in Hansweert en voor de competitie.

Maar eerst krijgen we volgende week nog de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Dauwendaele, een ploeg die alleen nog maar een theoretische kans heeft om verder te bekeren want Kapelle is zo goed als niet meer in te halen.