• VVW 1 doet wat het moet doen tegen Jong Ambon

• Na de belangrijke zege vorige week bij Spui, stond nu de uitwedstrijd tegen Jong Ambon op het programma. Gezien de stand én kijkend naar de uitslagen van Jong Ambon dit seizoen, was het voor Wemeldinge zaak om te winnen. Het liefst met grote cijfers om Nieuwland voorbij te kunnen gaan op doelsaldo.

Met prachtig weer, maar helaas weer een slecht veld, begon de wedstrijd direct fel door Jong Ambon. Zo kreeg de tegenpartij al in de derde minuut een kans op doel, maar deze ging gelukkig voorlangs. VVW was nog wat slap in de beginfase met veel balverlies en weinig scherpte. Toch was VVW al direct de bovenliggende partij, maar scoren lukte in het begin nog niet. Mede ook door de vlagger van dienst, welke zijn taak wel erg serieus nam, maar niet op de juiste manier. Helaas ging de scheidsechter hier in mee, waardoor het spel te vaak stil lag.
    In de negende minuut kreeg VVW een mooie kans. Steven dribbelend op snelheid van links, maar in plaats van voor te geven, schoot hij de bal over. Op dezelfde manier, maar dan van rechts kreeg even later Redgey een kans, maar de bal eindigde in het zijnet. Zo ging het spel op en neer, al kwam Jong Ambon vaak niet verder dan de middellijn. VVW had wel moeite met een paar goeie en snelle spelers, wat in de verdediging van Wemeldinge toch een paar keer tot onnodig benauwde momenten zorgde.
    Daarna begon het bij VVW beter te lopen. Dit leidde tot een mooie uitgespeelde goal, waarbij Kevin de bal mooi over de keeper schoot. 0-1! Na deze voorsprong werd het spel toch weer wat rommelig en gehaast. Weinig rust aan de bal en een vlagger met steevast de vlag in de lucht, maakte het niet beter. Beter werd het ook niet toen Mick in een kopduel in aanraking kwam met het hoofd van een tegenspeler. Beide spelers op de grond, waarbij Mick helaas het veld moest verlaten met een fikse hoofdwond en een bezoek aan de HAP. Maurik kwam voor hem in het veld.

Wemeldinge komt daarna nog goed weg, door onzorgvuldig opbouwen van achteruit. Schot van Jong Ambon gaat gelukkig over. In de zesendertigste minuut dan een vervelende overtreding van Jong Ambon op Olav. De speler gaat met gestrekt been door. Smerige overtreding, wat minimaal geel had moeten zijn. In plaats daarvan lopen de gemoederen hoog op en heeft de scheidsrechter het niet in de hand. Trekt zelfs geen kaart, wat tot veel ongeloof zorgt bij het veeltallige publiek uit Wemeldinge. Toch mooi om te zien dat zoveel supporters wekelijks de uitwedstrijden bezoeken!
    Alles loopt gelukkig goed af en VVW gooit het tempo omhoog. Na eerst een paar gemiste kansen, onder andere vanuit een vrije trap met een kans voor Steven en Thomas, is het daarna wel raak. Robin legt de bal perfect weg op Steven, die goed terug legt voor Thomas. 0-2!
    Hierna kans op kans voor VVW aan het einde van de eerste helft. Het derde goal van VVW komt uit de counter. Jong Ambon schiet een vrije trap in de muur en de bal komt bij Thomas. Die doet wat de laatste weken na zijn blessure nog niet lukte. Op snelheid alleen op de keeper en scoort de 0-3!

De tweede helft begint zonder wissels bij VVW. Jong Ambon zet wel aan, mede mogelijk door te makkelijk spel bij VVW. Een grote kans voor Thomas op zijn derde volgt. Weer doorgebroken vanaf de middellijn. De vlagger vlagt (natuurlijk), maar de scheidsrechter laat doorspelen. Kleine aarzeling, maar Thomas probeert de keeper door de benen te spelen, wat wordt doorzien door de goed spelende keeper. Het blijft hierdoor 0-3.
    Net als in de thuiswedstrijd kans op kans voor Wemeldinge. Kopbal van Steven na een mooie vrije trap van Kevin gaat net mis. Daarna een mooie actie van Wemeldinge na slecht uitspelen van Jong Ambon. Bjorn onderschept de bal en geeft perfect af aan Thomas. Hij schiet de bal in de verre hoek en heeft zijn hattrick te pakken. 0-4!
    Ondertussen is William in het veld gekomen voor Tim en is er nog geel voor Bjorn.
    Dan een zeer mooie actie op snelheid langs de lijn door Tjeu. Hij passeert twee spelers en geeft goed voor op Kevin. Mooi lobje eindigt helaas net op de lat. Wemeldinge geeft nu vol druk. Thomas countert en de vlagger vergeet zowaar een keer te vlaggen. Thomas legt goed af op Kevin. Hij maakt de 0-5!
    Rowen komt in het veld voor Steven. Hij komt een aantal keer gevaarlijk door op snelheid. Steekpass op Thomas, maar die stapt in volle snelheid op de bal. Blesseert zich, maar kan na verzorging gelukkig door. Kort hierna maakt Jong Ambon weer een fout. Rowen staat scherp en onderschept de bal. Gaat alleen af op de keeper en maakt het mooi af! 0-6.
    Dit is ook de eindstand en brengt Wemeldinge in een mooie positie in de stand. Mede door puntverlies van Nieuwland en Spui staan we nu op een mooie derde plaats op 3 punten van Wolfaartsdijk dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Nu tegen Cadzand.