• Zaterdag 4 mei stond de inhaalwedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys op het programma. Vooraf was de gedachte al dat als we deze wedstrijd winnen we in ieder geval 1 of 2 plaatsen zullen stijgen op de ranglijst, misschien toch nog naar het linker rijtje.

    De eerste helft was er niet veel te beleven, beide ploegen speelden slecht, combinaties kwamen niet aan, kortom echt een wedstrijd uit de onderste regionen. In de 13e minuut geklungel achterin bij Wemeldinge en dat resulteerde in de 0 - 1 stand. Tot ongeveer de 35e minuut was Colijn iets minder slecht, toen pakte Wemeldinge toch een beetje extra energie en ging iets beter combineren. Dit resulteerde eigenlijk gelijk in een aantal kansen, Maurick die voorgaf en Kevin die net over schoot, en in de 38e minuut een pass van Robin op Björn die schlemielig door Björns tegenstander in zijn eigen doel verwerkt werd, 1 - 1, ruststand.

    In de 2e helft kwam Maarten in de ploeg en of het aan de wind lag of aan Maarten in ieder geval werd er vanaf het begin beter gespeeld, we kregen gelijk een aantal kansen. Een vrije trap van Robin, gevolgd door een kopbal van Maurick eindigde op de lat. In de 54e minuut werd Maurick vrijgespeeld en hij kwam alleen voor de keeper, geen probleem voor hem, dus 2-1. Maar na de aftrap gelijk weer gemakzucht achterin en wordt er een corner weggegeven aan Colijn, uit de corner wordt de bal in het doel gekopt, dus in de 55e minuut 2-2. Een overtreding op Maarten leverde een vrije trap op randje 16 meter, Kevin achter de bal en hij schopt de bal laag over de grond door de muur. Waarschijnlijk ziet de keeper de bal te laat komen want hij komt niet meer bij de bal die dan ook onder zijn handen door in het doel verdwijnt, 3-2. Daarna scoorden we nog 2x maar beide keren werd het doelpunt niet goedgekeurd vanwege buitenspel. Aan het eind van de wedstrijd leek het nog fout te gaan voor Wemeldinge toen Mick iets te laconiek verdedigde en hands maakte, net buiten het strafschopgebied. De vrije trap leek een prooi te worden voor doelman Perry maar werd van richting veranderd, maar met het puntje van zijn teen kon hij de bal net nog een schop geven zodat hij over de achterlijn ging en niet in het doel. Toen was het afgelopen en hadden we de drie punten in onze zak.

    Weer een overwinning en moed voor de wedstrijd volgende week tegen koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme. Het is te hopen dat de jeugd zich dan ook goed staande houd, Dies, Pol, Björn, Maarten het lijkt erop dat ze eraan komen en dat ze de basis gaan worden voor het eerste elftal in de komende jaren. Aangevuld met de routine moeten ze zich volgende week ook staande kunnen houden en dan hopen dat we voor een verrassing kunnen zorgen.