• VVW 1 te sterk voor Schoondijke onder gure omstandigheden.

 • Met een straffe Noordenwind en een zwaar veld om op te spelen, kwam VVW direct goed uit de startblokken. Wemeldinge was veel op de helft van Schoondijke te vinden, maar een rommelig en gehaast spel maakte dat de bal niet richting het doel ging. In de 9e minuut kreeg William al een kans van ver, maar helaas over.
  De scheidsrechter laat veel toe door de tegenstander, die vooral op de counter loeren. Zeker één strafschop was terecht geweest, maar niet gegeven helaas. In de 14e minuut komt Steven vrij uit de kluts met Rowen en scoort uit de draai met zijn sterke linker. 1-0 voor VVW! Kevin mist helaas een grote kans en krijgt de bal er helaas na 2 pogingen niet in. De bal eindigt in het zijnet. Maar dat Wemeldinge de sterkere partij is, is duidelijk.
  Hierna moet Schoondijke natuurlijk iets terug doen op eigen veld en zetten meer druk op de verdediging van VVW. In de 17e minuut komt een tegenspeler goed door, maar schot gaat ver over doel van VVW. Kort hierna krijgt Schoondijke een vrij trap, welke door Olav wordt gered, maar ten koste van een hoekschop. Deze wordt rommelig benut door de tegenstander, 1-1.
  In de 25e minuut krijgt VVW dan weer een vrije trap net buiten de 16 meter vanaf rechts, dus een mooie kans voor Steven. Helaas is de keeper op tijd en voorkomt de 1-2. Tien minuten later wordt Steven onderuit gehaald. Rowen neemt de vrije trap, maar ook nu is de keeper attent en werkt de bal weg. Net voor rust komt Schoondijke nog gevaarlijk door, maar het schot gaat net over gelukkig.

  In de tweede helft komt Mick erin voor Redgey en schuift Rowen naar rechtsbuiten. De trainer heeft blijkbaar goed gesproken in de rust, want VVW gaat beter spelen en dit blijft ook zo. Meestal spelend op de helft van Schoondijke is VVW gevaarlijk, al doet de wind tegen niet altijd goed. Is lastig spelen zo blijkt. Barry schiet van afstand, maar weer redt de keeper Schoondijke. In de 57e minuut trekt Rowen van rechts naar binnen en schiet de bal nog net via een tegenspeler binnen, 1-2!
  Nu is VVW niet meer te houden en blijft druk zetten. Barry kopt net naast uit een corner van Steven. Maar dan in de 64e minuut dribbelt William door vanaf de linkerflank en besluit om het er op te wagen. Afstandsschot ver buiten de 16 meter beland mooi in de kruising. 1-3! Hierna komt Schoondijke nog tot een paar kansjes, maar Olav staat weer goed te keepen en behoudt de voorsprong. In de 77e minuut wordt Rowen als doorgebroken speler nog onderuit gehaald na eerder een mooie vrije trap op de paal te zien belanden, wat Schoondijke nog een gele kaart oplevert. In de laatste tien minuten worden Christiaan Bras en Arno de Kok nog ingebracht voor Steven Luteijn en Kevin Delgado. O.a. door deze ervaren spelers laat VVW zich niet meer onder druk zetten en wint zeer verdiend met 1-3.


  Volgende week wacht thuis de wedstrijd tegen HKW. Winst zou een mooie sprong kunnen betekenen in de stand.