• Zaterdag 20 april op bezoek bij de vv Spui, in de stand onder ons, maar een vereniging waar we altijd een bepaalde herinnering aan hebben voor het misgelopen kampioenschap in 2012.

    De eerste helft was van Wemeldinge zijde zeker het aanzien waard, er werd goed gecombineerd en er kwamen legio kansen. In de 20e minuut een combinatie van achteruit, de bal wordt opgepakt door Kevin en die passeert nog enkele spelers waarna hij de bal van ongeveer 20 meter gericht op de paal schiet, de terugspringende bal is voor Maurick die zich geen moment bedenkt en de 0-1 binnenschiet. Kevin is daarna nog een paar keer nadrukkelijk aanwezig met een bal op Remi die vrij voor de doelman komt maar mist, een vrije trap van Kevin die bijna in eigen doel gekopt wordt door een Spui verdediger. Maar het duurt tot de 45e minuut voordat we de 0-2 kunnen noteren. Maurick passeert een aantal spelers en wordt binnen het 16 meter gebied neergelegd, geen twijfel bij scheidsrechter van Belzen, penalty. Kevin heeft hier ook geen probleem mee en schiet de bal binnen. Dit is dan ook de ruststand.

    De tweede helft ziet er totaal anders uit, Spui is veel feller en laat ons niet aan de bal. Daardoor komt Spui dichter bij het doel van Bryan en krijgen ook enkele kansen. Bij een corner gaat Bryan onder de bal door waarop een speler van Spui de bal hard in het doel kopt, 1-2. Daarna wordt het toch nog wel een klein beetje spannend, Spui op zoek naar de gelijkmaker en Wemeldinge op de counter. Spui raakte de lat, een voorzet van Remi werd door een verdediger op eigen doel gekopt, maar de keeper redt. Kevin kreeg ook nog een paar kansen maar kon de bal niet achter de doelman krijgen. Met Maarten erin kregen we het laatste kwartier iets meer grip op de wedstrijd en nog een aantal kansen en schoten, maar er viel geen doelpunt meer, dus werd de eindstand 1-2.

    De eerste helft geeft weer hoop om ook de komende weken, na een zaterdag rust, weer punten te pakken.