• Zaterdag 10 oktober kwam de ook ongeslagen tegenstander op bezoek. Op een flink regenachtige middag traden de ploegen aan om er toch wel een leuke pot voetbal van te maken. De wedstrijd begon ludiek doordat grensrechter Lukasse (Hoedekenskerke/Kwadendamme) aan de Wemeldinge zijde wilde gaan vlaggen, pas op het moment van fluiten had de scheidsrechter dit door.

    Na 25 seconden werd de bal al van de doellijn weggeschopt door een Hoedekenskerke speler. Daarna was Wemeldinge continue de bovenliggende ploeg, echter doelpunten bleven uit en zoals zo vaak, tegen de verhouding in, viel het 1e doelpunt aan de andere zijde, in de 25e minuut werd een counter van Hoedekenskerke afgerond door de bal buiten bereik van Olav in het doel te plaatsen, 0-1. Daarna bleef Wemeldinge beter combineren en Hoedekenskerke veelal de lange bal hanteren. Enkele kleinere, maar ook grotere kansen kregen we, de bal werd nog een keer op de lat gekopt, maar doelpunten bleven in eerste instantie uit. Pas vlak voor rust lukte het Rowan (vervanger van Thomas) de bal in het doel te koppen uit een voorzet van Christian na een een-tweetje met Björn, 1-1. Dit werd ook de ruststand.

    In de tweede helft ging Wemeldinge gewoon door zoals in de 1e helft, maar werd al gelijk afgetroefd met een counter waarbij de bal buiten bereik van Olav op de lat belandde. Daarna in 10 minuten tijd werden we even op een paar “volwassen” acties getrakteerd door Hoedekenskerke waarbij onze speelse manier van spelen afgestraft werd. Dit leidde tussen de 52e en 61e minuut in een drietal treffers voor Hoedekenskerke zodat we gelijk tegen een 1-4 achterstand aankeken. Positief is dat we daarna bleven voetballen en op zoek gingen naar een treffer, echter dit lukte niet meer ondanks nog diverse kansen, maar de echte overtuiging ontbrak. Dus werd de eerste nederlaag in dit seizoen een feit.

    Volgende week nieuwe kansen tegen Apollo, gezien het vertoonde spel moeten we gewoon met de bovenste mee blijven doen. Maar dan is de naïviteit achterin en het scorend vermogen wel belangrijk, wie weet wordt dat elke wedstrijd beter.