• Op zaterdag 18 mei gingen we op bezoek in en bij Wolphaartsdijk. Altijd een gezellig en leuk contact met deze vereniging dus vandaag ook weer en met hopelijk een goed resultaat.

    Het begon echter slecht, Wemeldinge begon slap en liet Wolphaartsdijk komen, dit leverde gelijk een paar kansen op en een 2-tal corners. Uit de 2e corner wilden we de bal niet raken waardoor een speler van Wolphaartsdijk de bal in het doel werkte, na 8 minuten 1-0. Daarna kregen we het betere van het spel, echter heel goed zoals vorige week was het niet, maar we kregen toch verschillende kansen. Diverse kansen werden om zeep geholpen, een voorzet van Kevin werd door niemand aangeraakt, schoten van Kevin, Robin en Robert gingen (net) naast. Björn kwam nog alleen voor de keeper maar kon de gelijkmaker er niet in krijgen. Aan het einde van de eerste helft kreeg Wolphaartsdijk weer een beetje een overwicht, maar ook zij konden niet meer scoren, dus werd de ruststand 1- 0.

    De tweede helft begon zwak, het eerste kwartier was van beide zijden slecht. Maar na een kwartiertje pakten we het toch weer op en kregen weer de overhand; uit een vrije trap van Kevin kopte Mick de bal op de paal en de terugkomende bal werd door Barrie in het doel gewerkt, 1-1. Daarna kregen we een minuut of 20 een betere periode waarin we best wel veel kansen kregen om op voorsprong te komen, echter nu ook weer lukte het niet de bal in het doel te krijgen. De grootste kans was voor Robin, die na een dieptebal op Barrie de bal kreeg en voor een vrij doel hem er zo in kon schieten, maar helaas naast. Na 80 minuten was het Maarten die de bal in het doel schoot, 1-2. In de laatste 10 minuten probeerde Wolphaartsdijk nog van alles maar we kregen ondanks een aantal kansen geen tegendoelpunt meer tegen. Dies en de paal brachten nog een keer redding. Via de counter kregen we ook nog een paar kansen, maar ook wij kregen hem er niet meer in. Dus konden we de overwinning mee naar Wemeldinge nemen.

    Op naar volgende week, dit was een leuke wedstrijd, met voldoende inzet en kansen, soms aardige combinaties, maar soms ook knullig balverlies. Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Nieuwland, en er staat misschien nog iets op het spel. Hoedekenskerke maakte een misstap (verlies) en we staan nu samen aan kop in de 3e periode, wel met een flink slechter doelsaldo. Het zou toch wel een verrassing zijn als we het nog voor elkaar zouden krijgen om deze periode te winnen. Hoedekenskerke moet een puntje verspelen en wij winnen, kom op jongens nog eenmaal volop er tegenaan gaan.