• Wemeldinge 1 slikt geflatteerde nederlaag tegen koploper Vlissingen.

• Zaterdag 19 maart 2022. De wedstrijd van vandaag wordt gespeeld tegen koploper VC Vlissingen en wordt gespeeld op het kunstgrasveld, wat uiteraard voordeliger is voor de behendige thuisspelende ploeg . Het 1e veld is volgens hun een knollentuin waarop iedere speler kans op een zware blessure oploopt. Helaas is er volgens de reglementen niets tegenin te brengen.

De wedstrijd begint 10 minuten later en vanaf de aftrap is gelijk druk op het doel door VC Vlissingen. Olav weet bekwaam te redden op een schot van net buiten het strafschopgebied. Uit die afgeslagen redding volgt direct een voorzet, die net niet binnen kan worden gewerkt door VC Vlissingen.
    Na een minuut of 10 pakt VVW het spel steeds beter op en de eerste mogelijkheid ontstaat door een aanvalsopzet over de rechterkant door Tjeu en Rowen. Uit de voorzet schiet Bjorn de bal via het been van een tegenstander tot corner. Een minuut later krijgt Bjorn weer de kans om uit te halen, echter nu uit een voorzet vanaf de linkerkant, maar hij schiet de bal in het zijnet.
    In de 14e minuut een schot op het doel door VC Vlissingen. Olav weet het schot niet goed te verwerken en al stuiterend gaat de bal via zijn handen over hem heen, het doel in, 1-0.
    5 minuten later is het alweer raak. Een voorzet vanaf links wordt bekwaam binnen gekopt, 2-0.
    VVW probeert daarna terug te komen in de wedstrijd en hebben dan het betere van het spel.
    In de 28e minuut, een goede 1-2 combinatie tussen Kevin en Steven, maar de keeper duikt het schot uit de hoek. Mick loopt naar de afgeslagen bal, echter wordt hij door de uitlopende keeper onderuit gehaald. De toegekende strafschop wordt door Kevin feilloos binnengeschoten, 2-1.
    Het spel golft daarna op en neer en VVW doet niet onder voor VC Vlissingen.
    In de 40e minuut weet Olav een schot te parreren en VVW zet daarna een aantal aanvallen op, maar helaas weten Mick en Rowen niet tot scoren te komen en de stand gelijk te trekken.
    Vlak voor rust nog een goede aanvalsopzet via Bjorn en Rowen, echter de eindpass is net niet goed, zodat de keeper redding kan brengen. De rust breekt dus aan met een 2-1 stand.

De eerste 10 minuten van de 2e helft is het een gelijk opgaande strijd. Daarna neemt VVW het heft in handen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Steven passeert op links zijn tegenstander, maar wordt onderuitgehaald. De vrije schop wordt door Kevin net over het doel geschoten.
    In de 13e minuut wederom een vrije schop. Kevin zet ditmaal voor, maar helaas kan niemand inkoppen.
    In de 16e minuut gaat Kevin door in het strafschopgebied. Passeert de keeper en trekt de bal vanaf de achterlijn voor……. De assistent van VC Vlissingen staat onterecht te vlaggen tot ergernis en recht voor de ogen van de meegereisde VVW supporters. Die zich niet ongeroerd laten.
    Steven wordt gewisseld door Redgey. VVW houdt het betere van het spel en de betere mogelijkheden. In e 22e minuur wederom een vrije schop vanaf links, maar Kevin snijdt de voorzet te scherp aan. Gelijk in de tegenaanval van VC Vlissingen wordt aan de andere kant de bal in het zijnet geschoten.
    In de 26e minuut een snelle aanval van VVW via Mick en Rowen over rechts. Hert schot gaat over. Direct daarop aan de andere kant, een kans voor VC Vlissingen die in het zijnet beland.
    Lars komt in de 31e minuut in het veld voor Bjorn.
    Rowen gaat 2 minuten later, door op rechts. In plaats van zelf te schieten legt hij de bal terug. Het daarop volgende schot verdwijnt over het doel……weg kans.
    Wordt er aan de ene kant niet gescoord, dan gebeurd dat vaak wel aan de andere kant. In de 34e minuut weet VC Vlissingen de 3-1 binnen te schieten en is VVW gebroken. In de daarop volgende aanval wordt de verdediging van VVW uitgespeeld en komt de thuisspelende ploeg op 4-1.
    In de 37e minuur weet VC Vlissingen ook nog de 5-1 binnen te werken, waarna zij bekwaam de wedstrijd weten uit te spelen.
    Waar 2-2 lang tot de mogelijkheden behoorde, verliest VVW geflatteerd deze wedstrijd en zakt daardoor naar de 7e positie op de ranglijst.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen MZVC uit Middelburg.