• Wemeldinge 1 redt punt in slotfase tegen H.K.W. '21

 • Vandaag, zaterdag 8 april 2022, staat het thuisduel tegen HKW’21 op het programma. Deze ploeg is aan een prima reeks bezig en ze doen nog volop mee in de strijd om de 2e periodetitel.

  Op een zonnig maar winderig Sportpark Boenze Boogerd speelt HKW’21 de eerste helft met de wind mee. Het spel gaat in de beginfase op en neer zonder dat er echte mogelijkheden worden gecreëerd.
  Na 15 minuten volgt er een hoge diepe bal van HKW’21. Olav neemt de bal net buiten het strafschopgebied direct op de slof. De bal gaat hoog de lucht in en komt bij een speler van HKW’21, die gelijk op het doel schiet, maar de bal gaat gelukkig over het lege doel.
  VVW1 voert daarna de druk op en zet de tegenstander vast. Na 20 minuten komt de bal na goed samenspel op het middenveld bij Bjorn. Hij heeft voldoende ruimte voor een afstandsschot, maar de keeper weet redding te brengen.
  In de 28e minuut weet William links op het middenveld de bal te veroveren. Hij legt de bal breed op de vrijstaande Kevin, die direct uithaalt, maar de bal gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal.
  2 minuten later wederom een aanval over links, waar Kevin langs zijn tegenstander gaat en met links voorzet op Mick, die de bal vervolgens terug speelt op Barry, maar zijn schot gaat helaas recht op de keeper.
  VVW is deze periode de betere ploeg en steeds meer in de aanval.
  Na 41 minuten komt VVW1 er snel uit via de rechterflank, waar Kevin de bal voorzet, maar de aanvallers zijn niet alert genoeg om te kunnen afwerken. Kort daarna gelijk nog een pass door het midden, maar helaas staat Bjorn buitenspel.
  Een verdiende voorsprong blijft uit, dus de rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

  De tweede helft is slechts 2 minuten oud, als HKW’21 een gevaarlijke aanval opzet, wat uiteindelijk resulteert in een hard schot voorlangs het doel.
  Daarna pakt VVW de draad weer op. In de 51e minuut geeft Steven een mooie steekbal op Kevin, maar die weet de bal niet goed in de hoek te plaatsen, zodat via een been van de tegenstander de bal tot hoekschop gaat.
  In de 59e minuut gaat Kevin achter de bal staan om een vrije schop te nemen. Hij schiet tegen de muur van HKW’21 spelers aan, echter ontvangt Mick de bal en die weet zijn tegenstander te passeren en wordt daarna in de rug geduwd. Wederom een vrijeschop, nu aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied. Kevin schiet de bal rechtstreeks op het doel, maar de keeper werkt de bal weg. Echter komt deze terecht bij Rowen, die op de rand van het strafschopgebied staat. Hij schiet echter de bal te zwak in.
  Na 62 minuten besluit John om te gaan wisselen. Thomas vervangt Mick en Redgey komt in het veld voor Bjorn.
  Na 68 minuten spelen geeft Tjeu een goede voorzet vanaf rechts over de verdediging naar Steven, die vervolgens de bal niet vol raakt, zodat de keeper gemakkelijk kan redden. Weg kans.
  VVW is duidelijk de betere ploeg maar kan nog niet tot scoren komen. In de 74 minuut gooit Olav de bal op links naar William, die oprukt en de bal doorspeelt naar Rowen. Hij schiet vanaf de rand van het strafschopgebied helaas te wild in. Weer een kans voorbij.
  Na 82 minuten gebeurt het dan, maar wel aan de andere kant. De scheids geeft weer eens een onterechte vrije schop aan HKW’21 nadat hij juist daarvoor een duidelijke handsbal van HKW’21 over het hoofd had gezien. Vanaf de middenlijn wordt de vrijeschop in het strafschopgebied van VVW geschoten. Uit een kopbal valt de bal tussen de verdediging en Olav, waarvan een aanvaller van HKW’21 profiteert en de 0-1 binnen schiet.
  VVW1 zet in de 85e minuut het slot offensief in. Thomas kopt een diep gegeven bal terug naar Steven, die vervolgens de bal helemaal verkeerd raakt, dus er volgt ook geen schot op het doel.
  Na 89 minuten zoekt VVW wederom de aanval. Tjeu geeft een strakke voorzet richting doel, waar Thomas hoog boven de verdedigers uit, de bal tegen de touwen kopt en de verdiende gelijkmaker scoort, 1-1.
  Daarna zet VVW nogmaals aan, met de druk naar voren gaan ze voor de winst. Het komt tot enkele schoten maar de bal gaat er niet in.

  Een beter spelend VVW verdiende de winst, maar het was het vandaag allemaal net niet.