• Zaterdag 11 mei kwam de koploper Hoedekenskerke / Kwadendamme op bezoek. Ze hadden vooraf 4 punten voorsprong op Lewedorpse Boys en bij verlies van Lebo en winst van hunzelf zouden ze kampioen kunnen worden. De schaal was deze middag ook al aanwezig. Nu was de scheidsrechter deze middag dhr Houdé, hij floot enkele seizoenen geleden de wedstrijd Wemeldinge ?? Vosmeer toen we kampioen werden!! In de tussentijd heeft hij nog diverse wedstrijden geleidt waar het kampioensfeest gevierd werd. Al met al niet zo veel positieve geluiden die voor een goed resultaat van Wemeldinge zouden pleiten.

    De eerste helft begon met enkele kansen voor de bezoekers en een voorzet die Maurick op schitterende wijze met een omhaal in het doel wou plaatsen, alleen vergat hij de bal te raken, maar de boog was sierlijk. De gehele eerste helft was redelijk gelijkwaardig waarbij Maarten en Maurick enkele kansen kregen, maar het doel niet konden vinden. Verder nog een pass van Robin die werd onderschept door een verdediger die de bal bijna in eigen doel werkte. In het laatste kwartier van de eerste helft werden de bezoekers iets sterker en moesten we terug maar zoals zo vaak uit een counter werd achterin bij hun geblunderd en kon Maurick simpel scoren, 1 ?? 0 ruststand.

    De 2e helft begon zoals het eind van de eerste helft wij met onze rug tegen de muur, echte grote kansen kwamen er niet, maar toch was er constant dreiging dat de gelijkmaker er aan zat te komen. Maar vanaf de 60e minuut kwamen wij toch weer beter in het spel en kregen weer kansen, het begon met een voorzet van Robin die op de paal eindigde. Gelijk daarna kregen we 2x een corner en bij de 2e kwam de bal voor de voeten van Kevin die zich geen moment bedacht en uithaalde van een meter of 20, keeper kansloos en de bal ging via de paal in het doel, 2 ?? 0. Hoedekenskerke / Kwadendamme probeerde daarna de aansluittreffer te forceren, maar ook nu weer viel het doelpunt aan de andere zijde. Uit een voorzet van Barrie kon Maarten de 3 ?? 0 binnen schieten. Gelijk daarna kwam de 3 ?? 1 en nog een beetje hoop voor de bezoekers, maar uiteindelijk werd dit door Barrie de grond in geboord met een houdbaar afstandsschot, 4 ?? 1.  Dit werd dan ook de eindstand.

    Keurig gespeeld jongens, zeker perspectief voor de toekomst en voor de komende twee wedstrijden, want nu staan we ineens 2e in de stand van de 3e periode. Dus gewoon op dezelfde manier, inzet, combineren, voor elkaar werken, doorgaan en deze 2 wedstrijden winnen en wie weet wat er dan nog komt.