• Wemeldinge 1 wint van Cadzand onder zonnige omstandigheden

• Vrijdag was er nog regen voorspeld voor zaterdag, wat het gras goed kon gebruiken, maar dit bleef helaas uit. Hierdoor weer een harde en droge voetbalmat, zoals bij veel clubs het geval is. Dit had ook effect op het spel. De bal was moeilijk onder controle te krijgen zo bleek.
    Cadzand begon fel aan de wedstrijd. De club had vorige week nog Spui door de knieën gekregen, dus het vertrouwen bij de tegenstander was goed. In de 8e minuut een lange bal van Cadzand in de 16 meter van Wemeldinge, maar wordt ver over geschoten gelukkig.
    Wemeldinge daarentegen moest nog even op gang komen, maar dat duurde niet lang. Het spel speelde zich vooral af aan de kant van Cadzand en Wemeldinge kwam al snel tot een eerste kans door een schot van Thomas, maar ook de bal gaat ver over helaas.
    In de 15e minuut wordt een bal slecht uitverdedigd door Cadzand. De bal komt bij Kevin, maar hij schiet recht op de keeper met een corner tot gevolg, maar hier komt helaas niets uit.
    Wemeldinge wordt wat gevaarlijker en creëert meer kansen.

In de 21e minuut dan een goeie steekpass van Thomas op Steven. Hij schiet maar de bal komt tegen een speler van Cadzand terug in het veld en wordt mooi benut door Rowen uit de rebound. 1-0!
    Na dit eerste doelpunt zet VVW meer druk en komt bijna niet meer van de helft van Cadzand. Wel is het lastig voetballen met de stuiterende bal en redelijk harde wind.
    Dan een corner genomen door Steven. De bal lijkt over iedereen heen te gaan, maar Maurick staat bij de tweede paal en kopt goed in. 2-0!
    Hierna wordt het spel wat rommelig en niet scherp. De ervaren verdediging onder leiding van de kleine Peter Nieskens, o.a. nog speler geweest bij Hoek en Terneuzen, maakt het Thomas aardig het leven zuur met een driemans dekking. Mede ook geholpen door de vlagger overigens.
    Wemeldinge blijft tot de rust kansen creëren, maar de handelingssnelheid is te laag. Gaat wat te makkelijk.
    Op slag rust nog een vrije trap voor Cadzand, maar ook hieruit komt geen echt gevaar. Met een 2-0 voorsprong gaan we de rust in.

Direct na rust een mooie actie van Rowen vanaf rechts. Een hard schot onderkant paal. Natuurlijk is iedereen bij VVW zeker dat de bal achter de lijn was, maar de vlagger zegt niets en de scheidsrechter heeft het niet kunnen zien, dus geeft een ingooibal voor Wemeldinge.
    Daarna kans op kans voor Wemeldinge. Rebound uit een corner wordt overgeschoten door Thomas. Even later legt Steven terug op Rowen, maar hij speelt de bal iets te ver voor zich uit.
    Wemelding blijft de betere ploeg. Vooral fysiek heeft het team van John de overhand en ook voetballend heeft Cadzand weinig in te brengen.
    Komt nog wel een corner voor Cadzand, maar Barrie kopt deze goed weg.
    In de 56e minuut ook nog een vrije trap vanaf de middellijn voor Cadzand. Deze wordt direct lang geschoten tot in het 5 meter gebied, maar Olav staat wederom goed te keepen. Ook kort daarna weet Olav nog goed te redden bij een verre ingooi.
    Cadzand merkt nu dat Wemeldinge wat makkelijk wordt en probeert er onderuit te voetballen, maar komt meestal niet ver.
    Dan een mooie aanval. Rowen heeft de bal op randje 16 meter. Hij kijkt goed en speelt op Thomas. Thomas houdt even in, maar gaat dan op snelheid naar de achterlijn. Geeft voor op Kevin die de bal mooi intikt. 3-0!
    Dan in de 67e minuut nog een gevaarlijke vrije trap van Cadzand. Speler trapt hem mooi in de kruising, maar Olav tikt de bal er goed uit.
    Ondertussen een dubbele wissel bij VVW. Robin voor Barry en Redgey in het veld voor Rowen.
    In de 80e minuut wordt de bal goed voor gegeven. Thomas springt hoog en kopt de goed in en denkt eindelijk zijn goaltje mee te pakken, maar helaas vlagt de grensrechter voor buitenspel, wat toch lastig te zien moet zijn geweest. Thomas applaudisseert, wat hem op een onnodige gele kaart komt te staan.
    Redgey wordt daarna weer gewisseld vanwege een blessure voor Erik Zuidweg.
    Thomas krijgt daarna nog een mooie kans op snelheid, maar de grensrechter is vandaag van plan om zijn team een handje te helpen tot grote frustratie bij VVW.

Zo blijft de eindstand 3-0, wat veel te weinig is gezien het aantal mogelijkheden op meer.
    Desalniettemin nog steeds goed op weg voor een mogelijke tweede plaats in de eindstand en wellicht de periodetitel.

Volgende week uit tegen Apollo.