• Wemeldinge eindigt het seizoen met een gelijk spel

• Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Wolfaartsdijk op het programma.
    Waar we een aantal weken geleden nog dachten dat dit de wedstrijd zou worden om plaats twee in de eindstand, ging het vandaag alleen nog om de eer. De kans op nacompetitie was wel erg klein. Wolfaartsdijk daarentegen had nog wel een grote kans op de tweede plaats en zo de nacompetitie te halen.

De eerste vijf minuten waren voor de tegenstander, maar Wemeldinge kwam al vrij vlug in het spel zoals het de afgelopen ook het geval was. De beide teams waren goed aan elkaar gewaagd.
    In de derde minuut een vrije trap voor Wolfaartdijk door een te late tackle van Mick. Gelukkig werd deze vrije trap niet benut.
    Beide ploegen gingen voor de winst, waardoor het een mooie wedstrijd werd met veel strijd. VVW komt wel een paar keer goed weg door twee kansen van Wolfaartsdijk al in het eerste kwartier. De bal valt van de voet van de spits, waardoor hij geen schietkans krijgt. Kort daarna een verkeerde terugspeel bal door VVW, maar ook deze kan Wolfaartsdijk niet benutten.
    Na een kwartier spelen speelt ook Wolfaartsdijk verkeerd terug. Kevin doorziet deze pass en onderschept. Hij loopt door, frommelt de bal langs de reeds liggende keeper en schiet goed in uit een moeilijke hoek. 1-0!
    Helaas weer zoals vorige week al een paar minuten later toch weer een tegentreffer. Olav en Tim gaan iets teveel door op de doorgebroken speler met een strafschop tot gevolg. Deze wordt benut, waardoor we weer terug bij af zijn.
    Na een half uur krijgt Wolfaartsdijk een vrije trap net rechts buiten de zestien meter. De speler krult de bal mooi in de verre hoek, dat moet gezegd worden. Hierdoor kijkt VVW tegen een 1-2 achterstand aan. Ook kort voor de rust nog een gevaarlijke uitbraak van Wolfaartsdijk, maar gelukkig verzuimen ze het af te maken. Direct komt Wemeldinge er dan uit waarbij de verdediging van Wolfaartsdijk aan de rem moet trekken. Een vrije trap voor VVW wordt gemist, met daarna een corner en meerdere pogingen op doel, maar het lukt VVW niet om langszij te komen.

De tweede helft heeft Wemeldinge de betere kansen. Er is wel wat miscommunicatie zo her en der, maar er wordt gestreden.
    In de zesenvijftigste minuut dan eindelijk de gelijkmaker. Rowen dribbelt van rechts en trekt naar binnen. De tegenstander raakt hem iets en dit wordt gezien als overtreding door de prima fluitende scheidsrechter.
    Thomas achter de bal en met een korte aanloop maar hard schot, maakt hij zo de gelijkmaker!
    Nu ziet VVW zijn kans schoon en de spelers geloven in een mooi slot van het seizoen. Spel gaat flink op en neer en ook de felheid neemt toe. Steven wordt onderuit gelopen, wat twee gele kaarten oplevert. Één voor de overtreder en één voor Thomas wegens duwen.

Het is goed te merken dat Kevin en Rowen weer meedoen in tegenstelling tot vorige week. Er is meer dreiging in het spel van VVW. Ondertussen gaat John vol voor de winst door een wissel van Maarten voor Tim.
    Na de drinkpauze in de drieënzeventigste minuut krijgt Wolfaartsdijk nog een serieuze kans met een afstandsschot welke gelukkig een metertje over het doel van VVW gaat.
    Kort daarna weer gevaarlijk na een corner. Wordt slecht weggewerkt, maar gelukkig krijgt de tegenstander de bal er ook niet in.
    De laatste tien minuten zijn zeer spannend. Olav staat weer goed te keepen en red de meubels van tijd tot tijd. Maar ook Wemeldinge is keer op keer gevaarlijk. Zo kan Thomas vanaf links op snelheid voorbij zijn man op doel af, maar raakt de bal niet lekker om in de verre hoek binnen te schieten.
    Nervositeit lijkt bij Wolfaartsdijk aanwezig, waardoor een grote kans kort voor het fluitsignaal ver over gaat.

Zo blijft de stand gelijk en kan Wolfaartsdijk kort na de wedstrijd toch zijn feestje vieren omdat Spui ook gelijk speelde tegen Nieuwland. Wemeldinge 1 eindigt op de vijfde plaats en heeft zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld.

Al met al natuurlijk minder dan waar iedereen op gehoopt had en ook naar uit zag eerder in de competitie, maar gezien het spel en de inzet van deze wedstrijd, mogen we vertrouwen hebben in het komende seizoen!