• De wedstrijdbal voor deze wedstrijd is geschonken door DUTCH SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Pupil van de week was: STIEBE DEURWAARDER.

Zaterdag 12 maart 2022. Vandaag staat na 2 weken rust de thuiswedstrijd tegen Spui op het programma. Een belangrijke match voor onze jongens, want er moet vandaag gewonnen worden om de aansluiting met de top 4 te behouden.

Na het begin signaal neemt Spui het initiatief, waar VVW1 nog niet echt aan goed voetballen toekomt.
    Na 15 minuten ontstaat de eerste kans voor Spui. De rechter vleugelaanvaller gaat alleen op Olav af, maar legt de bal verkeerd terug, zodat er niet afgewerkt kan worden.
    VVW komt wat beter in de wedstrijd door meer strijd te leveren, echter ontstaan er nog geen kansen. Het spel speelt zich hoofdzakelijk op het middenveld af.
    Bij een uitval van Spui wordt in de 33e minuut de bal vanaf diep gespeeld naar de van eigen speelhelft startende spits. Deze gaat alleen op Olav af en weet bekwaam de score te open, 0-1.
    Het spel golft daarna weer op en neer, maar tot echte mogelijkheden komen beide teams niet, waardoor de rust met een 0-1 achterstand aanbreekt.

De 2e helft begint, Kevin voor Jens en Mick voor Redgey.
    Gelijk krijgt VVW1 een corner, maar deze wordt afgeslagen. Met een snelle uitval weet Spui de aanval te vinden en Olav moet met een mooie save redding te brengen.
    In de 56e minuut zet Rowen via de linkerkant een aanval op naar Kevin, die de bal voor geeft. Thomas kopt de bal door waarna Mick met een kopbal weet te scoren, 1-1.
    In de 60e minuut een corner voor Spui. De bal wordt teruggelegd op de rand van het strafschopgebied, waar de speler direkt op doel schiet, maar Olav haalt wederom de bal goed uit de hoek.
    Enkele minuten later krijgt Spui een vrije schop bij de middenlijn. De bal wordt in het strafschop geschoten, waar een speler vrijstaand over het doel kopt.
    In de 68e minuut trekt VVW weer ten aanval. Thomas wordt aangespeeld en wordt in deze veel belovende aanval onderuit gehaald. De toegekende vrije schop levert helaas niets op, dus weg kans.
    In de 73e minuut zet Kevin op links goed door. Hij haalt de achterlijn en geeft de bal voor, waarna Rowen in 2e instantie naast kopt.
    Een minuut later zet Thomas goed door tot in het strafschopgebied. Hij trekt de bal goed terug, echter Mick weet niet tot een schot te komen.
    Maurick staat goed te verdedigen en weet deze middag gevaarlijke ballen onschadelijk te maken, zodat Spui ook verder niet tot kansen weet te komen.
    Na precies 90 minuten fluit de scheidsrechter direkt af en eindigt deze wedstrijd in een terecht gelijke stand, 1-1.
    Door deze uitslag maakt VVW pas op de plaats en zijn ze terug te vinden op de 6e plaats van de ranglijst.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper VC Vlissingen, aanvang 15.00 uur.