• Wedstrijdbal geschonken door: Aannemersbedrijf van Sabben BV
    Pupil van de week: LIV BOLLE
    Scheidsrechter: dhr. A. KANT

Wemeldinge weet ook thuis niet te winnen van GPC

Vandaag kwam GPC op bezoek naar de Boenze Boogerd. Vooraf bleek dat zij alleen de oranje shirts mee hadden, waardoor het voor de scheidsrechter moeilijk was om de teams te onderscheiden. Wemeldinge bleef op het standpunt dat de thuisploeg in het rood zou spelen, zodat GPC voor de gelegenheid in de witte ‘Rojas Tankershipping’ mochten spelen. Bij VVW waren Tjeu en Barrie afwezig.
    Wemeldinge begon goed aan de wedstrijd. Soms wat geholpen door de harde wind waren we regelmatig gevaarlijk via Steven op links, maar ook GPC kwam regelmatig in ons doelgebied. Toch was het vooral VVW met initiatief en het leek al een stuk beter dan vorige week.
    In de negende minuut was 1-0 bijna niet te missen, maar Thomas bleek vandaag het net niet te kunnen bollen, ondanks een paar kansen. Een bal op de keeper en net naast de verre hoek laten de brilstand op het scorebord staan.
    Dan is het natuurlijk wachten op de tegentreffer. Die komt er ook in de twaalfde minuut via de snelle man op links. 0-1.
    Het vertrouwen wordt er niet beter op, wat we ook zien in het spel. Toch blijft Wemeldinge op zoek naar de gelijkmaker natuurlijk via een paar goede voorzetten van Redgey o.a.
    Na ruim een half uur spelen weer GPC vanaf links. Ze lopen regelmatig randje buitenspel, maar ze duiken ook gevaarlijk vanachter onze verdediging op.
    Dit resulteert in de 0-2 en het lijkt weer een moeilijke middag te worden voor Wemeldinge.
    Gelukkig laat VVW het er niet bij zitten. Kevin onderschept de bal en speelt naar rechts op Redgey. Die geeft keurig voor en Lars lijkt te kunnen binnen koppen, maar de bal gaat op de paal. In de rebound kan Kevin wel binnen schieten. 1-2! Een mooie stand om te gaan rusten. Alles is nog mogelijk.

Na de rust komt Barry in het veld voor Steven.
    Direct is Wemeldingen gevaarlijk met de combinatie Barry en Thomas. Thomas mist twee kansen, waarvan één met links. Maar met dit spel moet de gelijkmaker gaan vallen, alleen moet het achterin dan wel goed gaan. Helaas zijn we niet opgewassen tegen de snelheid en al snel scoort GPC de 1-3. Net zoals in de afgelopen wedstrijden gaan de hoofden hangen en GPC scoort nog maar eens. 1-4.
    John gaat wisselen. Olav komt in het veld voor Thomas en Delano voor Redgey. GPC kan daarna een flink pak slaag geven aan Wemeldinge, maar ze verzuimen af te maken, wat nog een geluk is. Olav scoort dan in de vijfenzestigste minuut nog de 2-4! Misschien dan toch?
    Het blijft bij hopen tegen beter weten in helaas. Pati mag nog zijn minuten maken voor Eric, maar de stand blijft 2-4.
    Het enige geluk van vandaag komt van de teams onder VVW in de stand. De Noormannen en Apollo spelen gelijk, dus het verlies is iets minder groot in dat opzicht.

Zaterdag 6 april speelt Wemeldinge weer thuis. Dan tegen Apollo. Hopelijk kan de Hollandse avond, welke aansluitend plaats vindt, zorgen voor een extra feestelijk tintje.