• Sponsor wedstrijdbal:ROJAS Tankershipping

  Pupil van de week is: OWEN MOELIKER
  Scheidsrechter is dhr. C.P. NIEUWLAND

  Wemeldinge sluit het seizoen in stijl af


  De laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 was een feit.
  Dachten we eerder dit seizoen nog dat deze wedstrijd tegen Jong-Ambon misschien spannend zou worden om degradatie te voorkomen, was dit al lang niet meer het geval gezien de slechte tweede seizoenshelft. Er stond dus vandaag niets meer op het spel.
  Wemeldinge begon met Thomas, Arno, William en Olav op de bank.


  Al in de tweede minuut werd de toon gezet voor wat een leuke wedstrijd zou worden. Een fout achterin bij Jong-Ambon zorgt dat de bal voor de voeten van Steven komt. Zonder nadenken schiet hij mooi en hard binnen. 1-0!
  Wemeldinge is de betere ploeg en het duurt bijna een kwartier voordat Jong-Ambon meer richting de helft van VVW op schuift, maar zonder gevaar.
  Een vrije trap van Redgey wordt maar net over gekopt, maar de 2-0 hangt in de lucht. Deze is voor Delano. Een voorzet vanaf rechts komt half hoog bij Delano die mooi met binnenkant voet scoort. 2-0!
  Wemeldinge wordt hierna wat laks, waardoor Jong-Ambon toch gevaarlijker wordt zo nu en dan. Onder andere via een corner, maar deze levert niets op voor de bezoekers. Daarna dan weer een kans voor Wemeldinge, waarbij Delano bijna zijn tweede kan scoren, maar het schot mist kracht.
  Na een half uur spelen een goede aanval van Wemeldinge. De bal komt bij Maurick. Hij probeert met een gericht schot, maar de bal gaat net over. Toch lukt het hem nog voor rust om de 3-0 te scoren. Tim met een lage voorzet vanaf rechts. Steven stapt goed over de bal, waardoor Maurick vrij kan binnenschieten.
  Helaas weet Jong-Ambon op 3-1 te komen, maar wel met de hulp van Tjeu. Met deze stand gaan we de rust in.


  Na de rust drie wissels. Thomas voor Delano, William voor Tjeu en Olav voor Lars.
  De supporters hebben amper hun koffie achter de kiezen, wanneer Thomas een goede steekpass binnen schiet. 4-1!
  Goed te zien is dat Jong-Ambon blijft voetballen en probeert iets terug te doen. Maar Wemeldinge speelt vandaag goed. In tegenstelling tot de laatste tijd, waar weinig vertrouwen zorgde voor onnodig moeilijk voetbal, lijkt dit vandaag toch anders te zijn.
  Er gaat dreiging van uit en er zit meer in vandaag dan deze stand. In de drieënvijftigste minuut lukt het om de verdediging te slim af te zijn. Een mooie steekpass van Maurick op Thomas die direct schiet. 5-1!
  De pijntjes slaan nu toe bij Jong-Ambon, waardoor het spel regelmatig moet worden onderbroken. In de eenenzestigste minuut is Wemeldinge niet alert. De achtergebleven spits vanuit een eerdere aanval krijgt via een ingooi de bal en hij lobt deze over Jort heen. 5-2. Dan een mooi moment in de wedstrijd, waarbij Arno de Kok het veld mag betreden voor Kevin.
  Gelukkig weten we de wedstrijd toch definitief naar ons toe te trekken. Een goed geplaatste pass van Redgey werkt Thomas prima in één keer binnen met binnenkant voet in de verre hoek. 6-2 is de eindstand en de selectie kan gaan genieten van de vakantie, al wordt er nog getraind tot de afsluiting op 22 juni.

  Volgend seizoen hopen we mee te gaan doen voor het kampioenschap in de nieuwe vijfde klasse onder leiding van de nieuwe trainer Danny Sandhövel.
  Je bent zo goed als de laatste wedstrijd. Er van uitgaande dat dit klopt, gaan we een mooi seizoen tegemoet!