• Wemeldinge laat 2 punten liggen in Wolfaartsdijk

• Zaterdag 19 februari 2022. Op sportpark Wolfaartsdijk staat vanmiddag, na een verlengde winterstop vanwege de corona maatregelen, eindelijk weer een competitie wedstrijd op het programma. Er staat een stevige en gure wind over het sportpark deze middag.

VVW1 speelt de 1e helft met de wind in de rug.
    In de 6e minuut speelt William de bal diep naar Thomas, maar die kan er helaas net niet bij, zodat de eerste kans voorbij gaat. Gelijk daarop verdedigt Wolfaartsdijk slecht uit en de bal komt in de voeten van Rowen, die gelijk strak en hard uithaalt. De bal vliegt onder de lat binnen, 0-1. Een mooie opsteker.
    Na een tackle op Steven krijgt de verdediger van Wolfaartsdijk een gele kaart en even later kan Steven helaas niet verder en wordt vervangen door Redgey.
    Wemeldinge zet de tegenstander telkens goed vast en blijft de beter voetballende ploeg op het toch wel hobbelige veld.
    In de 13e minuut komt het eerste gevaar van Wolfaartsdijk middels een vrije schop. Uiteindelijk komt de bal vanuit een scrimmage bij Olav terecht.
    Vanuit een inworp krijgt Barrie in de 23e minuut de bal. Hij zet in een scrimmage goed door en speelt de bal naar de vrij staande Thomas, die direct inschiet en scoort, 0-2.
    Er volgt een fase met hotseknos voetbal, waarin Wolfaartsdijk in de 28e minuut tot een schot komt maar Olav weet de bal bekwaam te pakken.
    Na 32 minuten komt een diepe bal op rechts bij Robin terecht. Hij wil met een mooie beweging de bal wegspelen, maar dit komt hem duur te staan. Hij raakt geblesseerd en moet het veld verlaten. Tjeu valt voor hem in.
    Wolfaartsdijk komt steeds beter in de wedstrijd, maar echte kansen worden nog niet gecreëerd.
    In de 41e minuut weet VVW vanaf het middenveld een mooie aanval op te zetten die over 4 schijven loopt. Helaas volgt er dan een mindere voorzet van Redgey, zodat deze mogelijkheid voorbij gaat.
    Zo tegen het einde van de eerste helft weet Wolfaartsdijk in de 44e minuut tot een schot te komen. De bal wordt gepareerd door Olav, maar komt bij een aanvaller van Wolfaartsdijk die daarna scoort. Assistent scheidsrechter Gerard steekt gedecideerd zijn vlag de lucht in, vanwege buitenspel situatie van de aanval die de terugkomende bal van de keeper inschiet. Doelpunt wordt dus terecht geannuleerd, zodat de ruststand 0-2 is.

In de 2e helft neemt Wolfaartsdijk het initiatief met de wind in de rug. Zij creëren echter nog geen kansen.
    Het duurt tot de 12e minuut voordat er voor VVW weer een echte kans ontstaat. In een aanval over rechts weet Thomas goed door te gaan. Zijn voorzet is echter onzuiver. Er stonden een aantal medespelers vrij, dus deze kans gaat ook voorbij.
    In de 16e minuut de volgende kans voor VVW. Thomas gaat goed op snelheid door, hij schiet, maar de bal rolt net voorlangs de verste paal.
    In de 21e minuut dient zich weer een kans aan. Rowen speelt Kevin aan, die vrij door kan gaan naar de keeper, echter wil hij met een stiftballetje de keeper verschalken, maar dit mislukt en de keeper kan de bal gemakkelijk pakken. Weer een kans voorbij. Gelijk daarop zet Rowen goed door maar zijn voorzet is niet op maat, zodat Kevin vrij kan inschieten.
    In de 26e minuut zet Kevin met een pass Thomas alleen voor de keeper, maar zijn schot gaat ver naast.
    Genoeg kansen dus om de voorsprong uit te bouwen en de stand naar een veilige voorsprong te brengen. Maar zoals zo vaak gebeurt valt het doelpunt dan uiteindelijk aan de andere kant.
    Tjeu maakt een overtreding op zo een 35 meter schuin voor het doel, van waaruit Wolfaartsdijk direkt strak onder de lat de 1-2 weet te scoren.
    VVW pakt de draad weer op en voetbalt gewoon beter, wat resulteert in een schot van Thomas welke net naast gaat.
    In de 30e minuut wordt Kevin vervangen door Jens.
    Wolfaartsdijk zet aan voor het slot offensief. Een strakke voorzet gaat voorlangs.
    In de 39e minuut krijgt Wolfaartsdijk wederom een vrije schop aan de zijlijn halverwege de speelhelft van VVW. De bal wordt voorgezet in de doelmond, waar een aanvaller de bal nog raakt en uiteindelijk op de paal beland.
    In de 45+ minuut zet Wolfaartsdijk nog eenmaal aan. Een middenvelder weet de bal te veroveren, zet 2 spelers op het verkeerde been en geeft een diepe bal op links. De aanvaller haalt uit en via een been gaat de bal het doel in 2-2
    Helaas een gelijkspel, waar winst zeker tot de mogelijkheden behoorde vandaag.