• Wemeldinge 1 - Nieuwdorp 1
  Wedstrijdbal geschonken door: BRAM DE WAARD
  Pupil van de week: SAM VAN DEN HOEK
  Scheidsrechter: dhr. R. HOUDÉ

  Verassend genoeg ging de wedstrijd tegen Nieuwdorp door vandaag, net zoals de andere wedstrijden in de competitie. Dit ondanks de zware regenval van de afgelopen dagen. Nieuwdorp is één van de eerdere derdeklassers in deze poule en is dus een sterke tegenstander. Dit werd dan ook duidelijk in deze wedstrijd.

  Wemeldinge begon goed en fel, maar kon niet voorkomen dat Nieuwdorp toch al vroeg op voorsprong kwam. De bal wordt half onderschept, maar komt in de voeten van de spits. Die weet hier wel raad mee en passeert Vincent met gemak. Hij vervangt vandaag Jort die geblesseerd is.
  Op dat moment is de voorsprong wat tegen de verhouding in nog, maar even later is het dan alweer raak in de zevende minuut. De rechtsbuiten is snel. Trekt naar binnen en geeft strak voor, waardoor de vrij inkomende man kan binnenschieten.
  Desondanks blijft VVW goed voetballen, maar we komen niet tot echte kansen. Ook achterin staat Nieuwdorp goed en is het klasse verschil toch te zien. Wemeldinge moet het vaak hebben van het harde werken nu.
  In de twintigste minuut ontsnappen we zelfs aan een 0-3, na een corner en afzwaaier. Wemeldinge blijft toch proberen, wat natuurlijk ook ruimte biedt aan Nieuwdorp. Weer vanaf rechts een aanval en voorzet, maar er is niemands om binnen te schieten. Daar komen we weer goed weg.
  Toch gaat Wemeldinge nu beter in het spel komen en krijgen we een paar kansen na mooie combinaties van o.a. Barrie, Maurik en Thomas. Ook Lars komt na een goede aanval tot een kans en scoort, maar deze wordt afgefloten voor buitenspel.
  Dan in de vijfendertigste minuut. Na een wissel bij Nieuwdorp wordt er snel ingegooid, terwijl bij ons de verdediging nog niet georganiseerd staat. Nieuwdorp krijgt een vrij kans en de bal lijkt binnen te rollen, maar de bal valt stil in de plas water voor de doellijn!
  VVW dringt nu aan en kan net voor de rust misschien de aansluit treffer maken. Maar twee kansen en een corner worden niet gemaakt en dus gaan we rusten en vlug naar de warme kantine.

  Na de rust gaan we verder met dezelfde elf spelers en direct al een penibele situatie met een aanval vanaf links en een afstandsschot. De bal wordt nog geraakt door Vincent, maar de corner daarna geeft geen verder gevaar.
  Dan in de vijftigste minuut. Bij Nieuwdorp zitten ze in een mindere fase en maken ze een domme overtreding in het doelgebied. Een strafschop voor VVW is het gevolg en deze wordt netjes benut door Thomas. 1-2!
  Hier kunnen we moed uit putten, maar Nieuwdorp zet nu extra aan. Al een paar minuten later wordt de bal verkeerd uitgespeeld in de voeten van de tegenstander. Hier komt een aanval uit vanaf rechts welke mooi wordt binnen gekopt. 1-3.
  Alweer vier minuten later wordt het nog erger. Teruglopen met de bal en daardoor een onderschepping wordt afgestraft door het uitstekend spelende Nieuwdorp. 1-4. We zijn het kwijt zo lijkt het…
  Twee wissels worden toegepast met nog een klein half uur te gaan. Helio, dinsdag licht geblesseerd geraakt, komt erin voor Tjeu en Barry voor Barrie.
  Helaas blijft het ook nu een lastige wedstrijd voor Wemeldinge. Gelukkig is de lat de beste vriend van Vincent en wordt de 1-5 uitgesteld. In de zevenenzeventigste minuut raakt Kevin geblesseerd en moet het veld verlaten. Sietse mag hem vervangen.VVW blijft het proberen, maar het is te lang breien aan onze kant en de keuzes zijn niet altijd goed. Dit wordt bestraft door Nieuwdorp met weer een snelle uitbraak en een goal. 1-5.
  Tijn mag er dan nog in voor de moegestreden Lars. Wemeldinge blijft nu vechten om er nog een doelpunt uit te slepen, maar het wil niet lukken.
  Het wordt dan nog ook nog erger doordat Nieuwdorp er zelfs nog een zesde goal weet uit te slepen en hiermee de eindstand bepaalt.
  Wemeldinge zakt hierdoor weg in de stand naar plaats zeven.

  Volgende week gaan we op bezoek bij Kruiningen om 14.30 uur. Winst is noodzakelijk om in het linker rijtje te blijven!