• Wemeldinge slikt 2e nederlaag tegen Nieuwland

• Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Nieuwland op het programma.

Na de 2-2 tegen Apollo en het verlies tegen DWO thuis, had Wemeldinge maar één opdracht; winnen van Nieuwland om nog kans te maken op de tweede plaats in de stand én nacompetitie. Op papier geen onmogelijke taak.

Wemeldinge, zonder Kevin(vakantie) en Rowen door een schorsing, startte zoals in de laatste wedstrijden direct fel en goed combinerend. Maar ook Nieuwland liet zich direct zien met onder andere in de vijfde minuut een schot van veraf met een corner als resultaat. Deze werd slecht weggewerkt, maar gelukkig zonder erg.

Kort daarna een mooie uitgespeelde kans voor VVW. Bjorn schiet van afstand en de bal gaat maar net over.

In de tiende minuut is het dan raak voor Wemeldinge. Redgey loopt goed door aan de rechterkant en onderschept de bal. Hij dribbelt snel door, legt de bal af op Thomas welke in eerste instantie geen kans op doel krijgt, maar zoekt de verre hoek en schiet de bal mooi binnen de palen. 0-1!

Iedereen langs de kant opgelucht (publiek was weer talrijk uit Wemeldinge gekomen!), want het lijkt een mooie middag te worden.

Niets is minder waar, want al een paar minuten later benut Nieuwland een onnodig veroorzaakte vrije trap. 1-1.

Hierna creëert VVW best wel kansen, maar het heeft blijkbaar moeite met het fysiek sterke Nieuwland. Zij gaan niet altijd even zachtzinnig tekeer, wat met slim combineren omzeilt zou kunnen worden, maar dit lukt helaas niet. De scheidsrechter blijkt ook gevoelig voor verbale reacties na vermeende overtredingen, wat ook niet echt helpt om Wemeldinge in zijn spel te laten komen.

In de vijfentwintigste minuut een smerige overtreding op Redgey, waarbij het spel lang komt stil te liggen. De speler van Nieuwland krijgt geel, maar Redgey zal uiteindelijk gewisseld gaan worden voor Dennis.

Na een half uur een mooie kans voor Thomas, maar houdt de bal iets te lang vast. Kort daarna vanuit een ingooi weer een mogelijkheid voor VVW om de voorsprong terug te pakken. Vanuit de draai schiet Thomas op doel, maar de ervaren keeper zit er helaas goed bij.

Met een gelijke stand richting de thee zit er helaas niet in. Nieuwland benut een corner, waarbij VVW zich fysiek weer laat overrompelen. Bal blijft wat hangen in de wind en zo kan een tegenspeler vrij makkelijk in koppen. 2-1. Kort voor de rust wordt het nog erger voor Wemeldinge.

Weer uit een corner wordt de bal relatief makkelijk ingekopt, omdat niemand mee springt. 3-1. Dit is dan ook de stand bij rust.

Na de rust gaat VVW de eerste minuten direct weer fel van start, maar daarna lijkt een kopie van de eerste helft. Chris is ondertussen na de rust in het veld gekomen voor Tim.

Het spel wordt grimmig. Frustraties lopen op en Wemeldinge lijkt vooral tegen zichzelf te voetballen, los van een paar kansjes.

Verder vallen de ballen allemaal goed voor Nieuwland, maar ook daar is de kracht uit de ploeg, zodat ze er weinig mee kunnen doen. Een wissel aan de kant van Wemeldinge. Marvin komt in het veld voor Barrie.

Van echt voetbal komt weinig meer. Zowel in het veld als langs de lijn lopen de frustraties op. Mede ook door het arbitrage, welke net zoals in de tweede helft geen gelukkige beslissingen neemt voor VVW en het spel vaak stil legt.

In de vijfendertigste minuut pakt William zijn tweede gele kaart in deze wedstrijd, zodat we met tien man verder moeten. Desondanks kan ook Nieuwland geen verdere schade meer aanrechten, zodat de wedstrijd eindigt met 3-1.

Hierdoor is de thuiswedstrijd van volgende week tegen Wolfaartsdijk een stuk minder spannend helaas, maar hopelijk kunnen John en zijn team er nog een mooie afsluiter van maken!