• Wemeldinge vergooit zijn kansen op nacompetitie

• Zaterdag stond de eerste belangrijke wedstrijd gepland in de strijd voor de tweede plaats en de periodetitel. Deze keer tegen het DWO van Arjan Sandee.
    Het kampioenschap ging zo goed als zeker naar Vlissingen, wat ook gebeurde die middag.
    Met de matige wedstrijd tegen Apollo nog vers in het geheugen, waren de supporters in volle hoop op een betere wedstrijd.

Het eerste kwartier kwam deze hoop dan ook uit. Een fel VVW voetbalde alleen op de helft van DWO en combineerde er lustig op los.
    Direct werden kansen gecreëerd, waarbij Robin (deze keer beginnend op het middenveld) een groot aandeel had.
    In de derde minuut een vrije trap voor Wemeldinge. Hieruit volgt een corner genomen door Steven. Thomas krijgt de afvallende bal niet lekker op de slof en schiet recht op de keeper. Kort daarna een grote mogelijkheid voor Rowen om de score te openen, maar de bal draait iets naar links, zodat de bal voorlangs gaat.
    Daarna lijkt de bal er niet in te willen gaan. Kans op kans voor VVW met o.a. in de twaalfde minuut een prachtige pass van Kevin op de goed doorgelopen Maurick. Hij legt af op Robin en de 1-0 lijkt binnen handbereik, maar de bal gaat er miraculeus genoeg niet in. Ook niet door Rowen in de rebound.
    Wat langs de kant al voor gevreesd wordt, blijkt waar. DWO komt beter in het spel en lijkt vooral voorin gevaarlijk snel. De verdediging van DWO staat overigens ook als een huis met veel lengte achterin.
    Het spel gaat op en neer met nog steeds veel kansen voor Wemeldinge, maar DWO komt ook van tijd tot tijd gevaarlijk door, mede ook geholpen doordat het achterin niet altijd lekker gaat. In de achtendertigste minuut een mooie aanval vanuit de ingooi door Thieu. Thomas kopt door op Rowen. Hij legt terug op Barry, maar die raakt de bal niet lekker.
    Ook in de tweeënveertigste minuut een pracht van een mogelijkheid voor VVW. DWO wordt uitgespeeld in mooie combinaties. De bal komt bij Steven, maar hij schiet voorlangs.
    Net voor rust is Wemeldinge dan te laks in de opbouw, waarvan de snelle aanvallers goed profiteren. 0-1….

Met deze ruststand gaan we dan richting de kleedkamers en de koffie.

Het begin van de tweede helft is wat matig, ondanks de achterstand. Tempo is te laag en DWO lijkt beter te gaan spelen.
    In de tweede minuut van de tweede helft komt DWO zelfs op 0-2 door mooi genomen vrije trap na een domme overtreding met een gele kaart voor Kevin. Wemeldinge loopt achter de feiten aan nu. Ondertussen komt Redgey in het veld voor Robin.
    In de drieënzestigste minuut dan een vrije trap voor VVW op een mooie plaats net buiten de zestien. Als geen ander benut door Kevin. Keeper is kansloos. 1-2 en het kan nog!
    Helaas neemt de frustratie toe en de sfeer wordt minder. Wemeldinge speelt tegen zichzelf lijkt het. Dit speelt nog meer in de kaart van DWO, al was dat aan hun trainer niet te merken. Men rekt en strekt met blessures, wat overigens ook deels te begrijpen is gezien de stand.
    Speler van DWO krijgt rood wegens natrappen, maar de reacties bij VVW leveren dus de gele kaarten op voor Rowen en Thomas. Onnodig en vooral richting de komende wedstrijden niet lekker. Thieu wordt dan intussen gewisseld voor Erik.
    De wedstrijd wordt dan nog beslist door een mooie aanval van DWO door het gevaarlijke duo voorin. 1-3 is dan ook de eindstand en Wemeldinge heeft het niet meer in eigen hand om nacompetitie te halen. Laat staan een tweede plaats.
    Het moet volgende week beter uit tegen Nieuwland met hopelijk een fitte selectie!