• Wemeldinge verslaat medekoploper Apollo '69 met ruime cijfers

 • Zaterdag 27 november 2021. Op sportpark De Boenze Boogerd staat vanmiddag de thuiswedstrijd tegen medekoploper Apollo’69 uit ’s-Gravenpolder op het programma. Het sportpark ziet er koud, regenachtig en verlaten uit, omdat toeschouwers niet zijn toegestaan vanwege de corona-maatregelen. De wedstrijd begint reeds om 14:15 uur vanwege de vroeg invallende duisternis.
  Beide teams beginnen wat slordig aan deze wedstrijd maar aan beide kanten worden wel enkele spelde prikken uitgedeeld.
  VVW1 pakt de draad al snel op en gaat beter spelen wat in de 6e minuut resulteert in een aanvalsopzet van Rowen via Barrie, diep naar Steven, die vanaf links een lage voorzet voor het doel geeft en waar Thomas in komt lopen om de bal binnen te schuiven, 1-0.
  Net een minuut later dient zich gelijk een nieuwe kans aan, via weer Rowen die voorzet naar Kevin, hij haalt uit maar via het been van zijn tegenstander gaat deze tot hoekschop. Deze hoge hoekschop is precies op maat voor Maurick, die de 2-0 strak tegen de touwen kopt.
  Apollo’69 probeert wat terug te doen maar ondervind vaak een feller VVW tegenover zich. In de 11e minuut weet Apollo’69 uiteindelijk hun bewegelijke spits goed aan te spelen, hij haalt vanaf een meter of 20 strak over de grond uit en de bal gaat in het doel, 2-1 en Apllo’69 lijkt terug in de wedstrijd.
  VVW1 pakt echter de draad weer snel op en is gewoon feller in de duels en het samenspel verloopt ook prima. In de 18e minuut krijgt Thomas de kans op een mooie pass van Kevin, echter lukt het niet om deze pass aan te nemen, dus deze kans gaat voorbij.
  In de 23e minuut wordt Steven weer eens op links diep gestuurd, hij geeft een strakke hoge voorzet, echter is er niemand voor het doel om deze af te werken. Zonde van deze mooie aanval. Maar een minuut later is het wel raak, Rowen krijgt de bal in de middencirkel te pakken en speelt direct Thomas aan, die 2 spelers voorbij gaat en vanuit een moeilijke hoek in het strafschopgebied en onder de keeper door de bal weet binnen te schieten, 3-1.
  In de 30e minuut schiet Rowen een toegekende vrije trap vanaf de middellijn, diep in het strafschopgebied. Thomas kan aannemen en schieten, maar helaas via een been tot hoekschop. Hieruit ontstaat geen kans.
  Apollo’69 probeert wel, maar kan er niet echt veel dreigends tegenover zetten.
  In de 36e minuut is het wederom de beurt aan VVW. Met goed combinatie spel wordt Steven op links gevonden, die direct Thomas aanspeelt. Hij neemt de bal met een sleep beweging mee langs de tegenstander en schiet vanaf 20 meter strak in de linker benedenhoek binnen, 4-1.
  Daarna consolideert VVW de voorsprong, om uiteindelijk met de 4-1 de rust in te gaan.

  Direct na rust trekt VVW gelijk weer in de aanval. Over de linkerflank zet Steven de bal voor, Kevin kan er niet bij, maar Bjorn kan alsnog schieten, waarop de keeper ternauwernood weet te redden.
  VVW1 blijft goede inzet tonen en de combinaties zoeken op het steeds moeilijker bespeelbaar wordende veld. In de 49e minuut zet Rowen goed door op rechts, geeft voor, maar schiet tegen een tegenstander, Thomas probeert het maar uiteindelijk komt de bal bij Kevin die een goed schot afvuurt, maar helaas geen doel treft.
  In de 52 minuut wordt Thomas vanuit het middenveld aangespeeld in een 1 tegen 1 situatie met zijn directe tegenstander, hij wordt vastgehouden maar weet zich los te wrikken en gaat alleen op de keeper af. Hij schiet, maar op de keeper.
  In de 55e minuut gaat Kevin goed diep door in het strafschopgebied en geeft een strakke voorzet, welke door Apollo’69 wordt weggewerkt.
  Thomas gaat in de 57e minuut goed door op een pass. Hij houdt zijn tegenstander beetje vast, maar het mag door van de goed leidende scheidsrechter. Zijn schot ketst af op de keeper en de bal komt bij Rowen, die hoog in de touwen raak schiet, 5-1.
  VVW1 gaat gewoon lekker door en Apollo’69 weet er weinig tot niets dreigends tegenover te zetten.
  In de 62e minuut wordt Thomas in het strafschopgebied aangespeeld. Hij omspeelt zijn tegenstander en trekt vanaf de achterlijn de bal terug. De bal gaat via een glijdende tegenstander (of hands) over de achterlijn. De scheids ziet er geen strafschop in, maar vergeet wel een hoekschop te geven.
  In de 66e minuut ontvangt Rowen op rechts de bal. Er zijn 4 spelers van VVW1 voor het doel. Hij speelt Thomas aan, die goed weg draait en hij schiet strak en laag binnen, 6-1.
  70e minuut, Mick komt in het veld voor Thomas en 3 minuten later wordt Rowen vervangen door Jens.
  Ook na de wissels gaat VVW1 door op de ingeslagen weg, wat in de 77e minuut door goed samenspel via Jens en Björn naar Kevin, die uithaalt maar de bal gaat net over. Direct daarna komt Eric in het veld voor Barrie.
  De wedstrijd loopt naar het einde en VVW1 blijft kansen creëren. In de 86e minuut resulteert dit wederom in doelpunt. Mick wordt op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, hij haalt uit maar de bal komt op een arm van een speler van Apollo’69. De scheids wacht even het voordeel af, wat er niet komt, maar wijst daarna gedecideerd naar de strafschopstip. Steven maakt gebruik van dit buitenkansje en schiet de toegekende strafschop onhoudbaar binnen en bepaalt de eindstand op 7-1.
  Een goede en mooie overwinning, wat niet in de lijn der verwachtingen lag, maar die zeker zeer verdiend is.

  Waarschijnlijk ook voorlopig de laatste wedstrijd, want deze week beslist de KNVB of met de laatste aangekondigde corona maatregelen, de competitie nog wel voorgezet kan worden.