• Na het verlies van vorige week tegen Nieuwland treedt VVW1 vandaag in de verste uitreis aan tegen het laag geklasseerde Cadzand.

Al in de 3e minuut ontstaat vanuit een hoekschop de eerste kans, Jens kopt en de bal beland bij Thomas die naast schiet. Ook in de 6e minuut lukt het niet om de scoren te openen. Een voorzet vanaf de rechterkant door Bjorn wordt door de keeper weg gestompt voordat Thomas kan koppen. De bal komt bij Rowen, maar zijn schot gaat naast.
    Er zit weinig overtuiging in het spel, het samenspel is moeizaam en de bal aannames zijn vaak niet goed. Ook glijden spelers nogal eens uit op het “spekkige” veld.
    Pas in de 26e minuut zien we een vlotte aanval over links via Steven naar Barry, die een strakke voorzet geeft en Thomas die hard in kopt, maar helaas net over het doel.
    Cadzand zet er aanvallend niet erg veel tegenover, alhoewel de vrijschoppen steeds diep in het strafschopgebied werden geschoten, maar dit niet echt tot kansen voor hun leidde.
    Na half uur krijgt VVW een vrije schop op 20 meter van het doel. Kevin zet zich achter de bal, maar zijn schot gaat net over.
    Vlak daarna krijgt Thomas uit het niets een schietkans, echter zit er net een been van de tegenstander tussen.
    Ook Bjorn krijgt na een voorzet een schietkans, maar hij schiet voor langs het doel.
    Kort voor rust lukt het ook niet om de scoren te openen. Na een verre inworp van Tjeu in het strafschopgebied, neemt Thomas de bal aan en worstelt zich tussen een paar tegenstanders er langs en wil uithalen, echter weet een speler van Cadzand toch de bal net eerder weg te werken, maar dat gebeurt in de voeten van Steven, die uithaalt maar helaas net over.
    Beide teams gaan de rust in met 0-0.

In de 3e minuut na de rust is het dan gelukkig wel raak. Via een lange trap van keeper Olav en een paar passjes via diverse spelers komt de bal ineens diep rond de 16-meter bij Steven. Hij neemt de bal in de kluts mee en schiet de bal langs de keeper in het doel, eindelijk 0-1.
    VVW gaat door en in de 6e minuut zie we een mooi opgezette aanval via Mick, Bjorn en weer Mick tot bij Thomas belanden. Die een stift bal geeft over de keeper maar voorlangs het doel, waardoor Steven alsnog kan uithalen maar hij raakt de bal niet goed.
    Cadzand heeft in de fase daarna het betere van het spel. Via een aanval over links geeft een Cadzand speler een hoge strakke voorzet, welke stijlvol door Olav wordt gepakt en onschadelijk word gemaakt. Cadzand dringt verder aan. Wat resulteert in een vrije schop op 25 meter van het doel. Gelukkig beland de bal in de muur. Druk van Cadzand houdt aan.
    In de 23e minuut een counter van VVW via 1-2 combinatie tussen Steven, Thomas en Steven wordt het uiteindelijk een hoekschop aan de linkerzijde. Vanuit deze strakke hoekschop door Steven, kopt Rowen de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen. 0-2 waar 1-1 eigenlijk dichter bij was.
    26e minuut Mavin komt in het veld voor Jens, die een ongelukkige wedstrijd speelt.
    Op het half uur in de 2e helft gaat Rowen goed door tot aan de achterlijn, hij trekt de bal terug tot bij Steven, die vanaf de 5 meterlijn zijn schot volledig ziet mislukken.
    De druk van Cadzand neemt weer toe, wat leidt tot een terechte gele kaart na een overtreding van Tim.
    Cadzand blijft gaan voor de aansluitingstreffer, maar mede door goed keeperswerk van Olav komt het niet zover.
    VVW wisselt weer en Dies komt in de 36e minuut in het veld voor Bjorn.
    Zo naar het einde van de wedstrijd weet VVW1 toch weer meer er uit te komen. In de 39e minuut weet Thomas via een uitval, een voorzet of misschien wel een schot vanaf de achterlijn over de keeper en voorlangs het doel te werken.
    In de 42e minuut onderschept Dies een pass van de tegenstander, Hij speelt diep naar Thomas, die de laatste man van Cadzand opzoekt. Rowen loopt rechts van hem vrij en via de steekpass van Thomas haalt Rowen direkt vol uit in de rechter beneden hoek van het doel. 0-3, dus wedstrijd in de knip.
    Vrij kort daarop weet Cadzand uiteindelijk ook hun verdiende doelpunt te scoren, 1-3
    Ook VVW1 krijgt in de slotfase nog een kans, maar uit een counter via Kevin weet Steven uiteindelijk niet te scoren.
    Geen gemakkelijke middag voor VVW, maar uiteindelijk gaan de punten wel verdiend mee de bus in naar Wemeldinge.

De volgende 2 wedstrijden zijn belangrijk voor VVW1 om te bepalen waar ze komen te staan, volgende week thuis tegen medekoploper Apollo’69 en de week erna uit tegen Wolfaarsdijk.