• Zaterdag 26 maart 2022. Vandaag staat de wedstrijd tegen het één plaatsje lager staande MZVC uit Middelburg op het programma op het harde hobbelige hoofdveld.

VVW neemt in de beginfase gelijk het initiatief in de wedstrijd. Echter duurt het nog tot de 9e minuut voordat de eerste doelpoging te noteren valt. De bal spat op de doellat uiteen.
    In de 13e minuut dienst zich de eerste mogelijkheid voor MZVC aan. Vanaf de linkerkant wordt de bal teruggetrokken naar een inlopende speler, die zijn schot via een verdediger tot hoekschop ziet gaan.
    Na 22 minuten onderbreekt Tjeu een aanval van MZVC. Hij speelt de bal op rechts naar Rowen, die vis Mick de bal terugkrijgt en doorgaat naar de achterlijn. Hij legt de bal netjes terug, echter naar een verdediger van MZVC, die de bal daarna weg werkt.
    In de 28e minuut word de spits van MZVC diep gestuurd, maar hij weet gelukkig niet tussen de palen af te werken. De bal gaat over en naast.
    Na 33 minuten weer een goed lopende aanval van MZVC. De bal wordt gespeeld naar de vrijstaande spits, die de bal langs Olav plaatst, echter hebben assistent Sjors en de scheidsrechter buitenspel geconstateerd.
    De eerste helft hobbelt telkens op en neer, met matig spel van beide zijden.
    Na 38 minuten zet Barry de bal goed voor, maar Kevin kan net niet tot een kopbal komen.
    4 minuten voor het rustsignaal laat Kevin een bal op rechts vertrekken op de diepgaande Rowen. De keeper van MZVC komt uit en lijkt de bal gemakkelijk te kunnen onderscheppen, echter stuit de bal net voor zijn uithaal op door een polletje, zodat hij de bal slechts half raakt. Een verdediger van MZVC weet vervolgens alsnog redding te brengen.
    De rust breekt aan met de brilstand van 0-0.

In de 51e minuut na rust zet VVW1 een goede aanval op. Steven levert een goede voorzet af vanaf de linkerkant, maar helaas weet Mick de bal niet goed te raken en kan een verdediger de bal tot hoekschop verwerken.
    Na 62 minuten komt Redgey in het veld voor Mick. Hij gaat op rechts voor spelen en Rowen schuift door naar de spits positie. VVW voert daarna de druk op het doel van MZVC op, echter tot een goede afronding kot men nog niet.
    Het spel blijft ook in deze 2e helft van beide zijden matig.
    Rowen gaat goed door op een hoge diepe bal, maar de keeper van MZVC weet redding te brengen.
    Na 70 minuten speelt Redgey vanaf rechts, de bal over de hele, naar de op links staande Kevin. Die het strafschopgebied in gaat, een paar spelers passeert en met de punt van de voet net niet voldoende weet af te drukken.
    In de 73e minuut een diepe bal vanaf rechts door MZVC. De bal valt tussen de uitkomende Olav en de aanvaller van MZVC in, maar Olav weet de bal net voor de aanvaller te pareren.
    3 minuten later krijgt Kevin de bal op links aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Hij passeert 2 tegenstanders en komt tot een schot met rechts, maar deze is helaas recht op de keeper.
    Tegen het einde van de wedstrijd voert VVW nog 1x de druk op.
    In de 87e minuut gaat een inworp naar Steven, die de keeper van MZVC iets te ver voor zijn doel ziet staan. Hij haalt vanaf de zijlijn aan de linkerkant direct uit en de bal valt schitterend over de keeper heen binnen, 1-0.
    Kevin wordt gewisseld en Lars komt in het veld.
    Direct na de aftrap van MZVC verovert VVW weer de bal. Redgey krijgt een diepe bal op rechts en zet strak voor op Bjorn, die uithaald, maar wederom een redding van de keeper van MZVC.
    De laatste minuut breekt aan. Barry neemt op rechts, 10 meter over de middenlijn, snel een vrije schop naar Rowen, die zijn tegenstander passeert en vanaf de achterlijn voorzet en waar de vrijstaande Redgey de bal via de keeper weet binnen te schieten, 2-0.

In een matige wedstrijd op een hobbelig veld, gelukkig eindelijk weer eens winst voor VVW. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar het verre Schoondijke.