• Wemeldinge_Krabbendijke_20230513

  13 mei 2023
 • Wemeldinge 1 - Krabbendijke 1
  Wedstrijdbal gesponsord door: KOPIETJE
  Pupil van de week: STANISLAV PAKULA
  Scheidsrechter: dhr. WISSELINK

  Goed voetbal van Wemeldinge wordt niet beloond

  Waar we in het begin van dit seizoen nog bij de kanshebbers voor het kampioenschap hoorden, was het nu ook een kampioenswedstrijd, maar dan voor Krabbendijke. Bij winst vandaag, mochten zij zich kampioen van de 4e klasse A noemen. Maar natuurlijk was VVW niet van plan om dit vanmiddag te laten gebeuren, ondanks dat Krabbendijke met veel publiek op de wedstrijd af was gekomen met de nodige voorbereidingen.
  Het veld lag er goed bij en het weer was goed. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd. En die kregen we ook.
  Vanaf de eerste minuut was het Wemeldinge die wilde voetballen. Krabbendijke was nog onder de indruk van het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd. Toch was het Krabbendijke met de eerste grote kans. Een slechte terugspeelbal van Wemeldinge zorgt voor moeilijkheden, maar dit wordt door Olav opgelost.
  Hierna een paar pogingen van VVW met o.a. Barrie aan de bal vanaf rechts. Hij legt de bal terug, maar er zit een tegenspeler tussen. Kort daarna weer een goede kans voor Wemeldinge via Steven, maar ook nu staat de verdediging van Krabbendijke goed helaas.
  In de negende minuut een uitbraak van Rowen vanaf links. Hij geeft voor en de bal gaat over de verdediging, zodat Barrie kan koppen. Helaas kopt hij net over de lat, maar Krabbendijke is gewaarschuwd. Langs de zijlijn is het genieten voor de VVW-supporters. Er wordt goed gevoetbald en van angst is geen sprake.
  Lars staat vandaag in de basis op het middenveld en hij staat goed te voetballen. Kan twee man uitspelen en schiet, maar deze gaat voorlangs. Na een kwartier weer Lars met een mooie kans, maar het schot is te zacht. Vijf minuten later nog een kans voor Rowen, maar de bal wordt te zacht ingeschoten. We hebben dus moeite met afmaken, maar blijven het proberen. Dat is goed om te zien!
  Na een half uur lijkt Krabbendijke zich te herpakken en de zenuwen de baas te zijn. Ze dringen nu meer aan, wat o.a. leidt tot een corner. Deze wordt bijna afgemaakt door Danny Weber, maar hij is deze middag nog niet gelukkig in het verzilveren van kansen. Een paar minuten later kan dezelfde Weber zijn team op voorsprong brengen door een overtreding van VVW in het strafschopgebied. De bal gaat op de stip en we lijken tegen een achterstand aan te lopen. Maar Danny Weber neemt de strafschop te snel én Olav staat fenomenaal te keepen. Olav houdt de bal. Geweldig!
  De onzekerheid slaat nu toe bij Krabbendijke en dat is te merken in hun spel. Bij VVW juist het omgekeerde.
  In de achtendertigste minuut een ongelofelijke situatie. De bal wordt gespeeld door Steven op Rowen. Hij passt op Maurick, maar er wordt licht hands gemaakt door iemand van Krabbendijke. Uit deze kluts past Rowen op Maurick via een speler van Krabbendijke, dus het kán geen buitenspel zijn. Maurick maakt het koeltjes af en de voorsprong lijkt binnen. Helaas besluit de grensrechter om pas op het moment dat Maurick lijkt te gaan scoren de vlag omhoog te doen. Niet bij aanname.
  Nog vervelender is dat de scheidsrechter na ruggenspraak met de grensrechter het doelpunt afkeurt, tot grote frustratie en onbegrip bij de supporters van Wemeldinge en ook op de bank van Krabbendijke. Jammer om op deze manier een doelpunt aan ons neus voorbij te zien gaan. Later blijkt ook uit de beelden van Frans van Pagee, dat dit doelpunt onterecht is afgekeurd. Toch heel knap hoe Wemeldinge het hoofd koel houdt. Een paar minuten later zorgt Bjorn voor gerechtigheid door zijn kenmerkende afstandsschot vol in de kruising te schieten. 1-0!
  Hierna volgen nog wat hachelijke momenten, maar we gaan rusten met een mooie voorsprong.

  Na de rust geen wissels bij Wemeldinge.
  Krabbendijke lijkt nu echt aan te zetten, maar gelukkig staat Olav ook in de tweede helft goed te keepen. Een paar hachelijke momenten voor het doel van VVW, maken het nu echt spannend.
  In de negenvijftigste minuut gaat Bjorn goed door en past op Barrie. Hij schiet vanuit de draai, maar dit is te moeilijk. Hierop schiet de kramp erin bij Barrie, wat later zal resulteren in een wissel. Tien minuten later komt Erik in het veld voor Lars.
  Krabbendijke schakelt nu bij en zet druk. Dit resulteert in een vrije trap, net buiten de zestien meter. Danny Weber schiet deze vakkundig in de kruising en we staan gelijk. 1-1.
  De gemoederen aan de zijlijn lopen op. Kinderen moeten door de scheidsrechter worden gemaand niet bij het veld te komen. Eigenblijk zoals een ware kampioenswedstrijd hoort te zijn en ook leuk om te zien hoe de tegenstander de steun krijgt van zijn supporters.
  Met nog twintig minuten te gaan komen we goed weg, maar Olav kan wegwerken. Corner volgt en de 1-2 hangt gewoon in de lucht.
  Een paar minuten later is het dan zo ver. Uit een corner gaat de bal erin via een kopbal. 1-2.
  Een domper en niet naar verhouding gezien de wedstrijd. Inmiddels is Redgey in het veld gekomen voor de geblesseerde Rowen. We lijken het nu toch wel wat op te geven, maar VVW heeft geknokt voor wat het waard was. Complimenten!
  In de tweeëntachtigste minuut zelfs nog een kans voor Krabbendijke, maar deze wordt slordig afgewerkt gelukkig.
  Na nog een paar kansen over en weer fluit de scheidsrechter af en kan Krabbendijke feest gaan vieren. Een terechte kampioen en Wemeldinge heeft ze het niet makkelijk gemaakt.
  Volgende week volgt de uitwedstrijd naar Cadzand om 14.30 uur. Het zou mooi zijn, mocht VVW nog over MZVC kunnen gaan in de stand. Hier hebben we nog twee wedstrijden de kans voor!