• Het WK is begonnen. Toch nog een onverwacht aantal deelnemers voor een WK dat "niet leeft", namelijk 71 en dit is het hoogste aantal sinds 2014. Uiteraard nog wel een stuk lager dan het recordjaar 2012 toen we 95 deelnemers hadden.

Karim Benzema doet wegens een blessure niet mee, De 6 deelnemers, die zijn naam hadden ingevuld als topscorer, hebben inmiddels allemaal een vervanger doorgegeven.

Op deze website zullen we regelmatig updates plaatsen van de tussenstand, zodat iedereen kan volgen hoe hij/zij presteert t.o.v. de overige deelnemers. Het bijhouden van de scores is nog steeds een handmatige bezigheid dus zal dit wellicht niet 100% foutloos gebeuren. Mocht je van mening zijn dat je voor een bepaalde wedstrijd of poulestand, te weinig (of juist te veel) punten toebedeeld gekregen hebt, stuur me dan even een berichtje. Dan kan ik dat controleren en zonodig corrigeren.

Op 18 december zullen we weten wie op onze erelijst terecht komt als opvolger van; Tim Vleugel (2021), Marian Verhoeven (2018), Daaf Lindenbergh (2016), Rob Oosterlee (2014), Cor de Jonge (2012), Robin van der Linden (2010), Valentijn van Keulen (2008), Rens Kole (2006), Freek Bolle (2004), Jolanda Goeman (2002) en Rob Vergouwen (2000).

• De 0-0 van Mexico - Polen werd door KEES KOLE als enige correct voorspeld.
    • Op 22 november hadden we een primeur, namelijk een wedstrijd waarbij alle deelnemers 0 punten haalden. Het zal niemand verbazen dat dat de wedstrijd Argentinie - Saudi Arabie was. Dit is in alle 11 voorgaande edities van het WK/Ek-spel nog nooit voorgekomen.
    • Ook Duitsland - Japan kende een verrassende uitslag. Maar hier was toch wel één deelnemer met de volledige puntenwinst, namelijk BRYAN DE HEER.
    • LIV BOLLE had de 3-2 van Portugal tegen Ghana goed en was daarmee de enige.
    • 020 (???) was de enige de Nederland - Ecuador correct voorspeld heeft.
    • De update van 26/11 heeft enige vertraging opgelopen. Te gezellig in de kantine na de 1-0 zege op Waarde.
    • De 2 doelpunten van Mbappe tegen Denemarken betekenen goed nieuws voor 22 deelnemers aangezien zij deze speler van Frankrijk als topscorer hebben ingevuld. Maar er is nog een lange weg te gaan.
    • Kameroen - Servie werd goed voorspeld door één deelnemer, namelijk DANNY LAMPER.
    • Slechts één deelnemer had voorspeld dat Tunesie met 1-0 zou winnen van Frankrijk, dat was (weer) LIV BOLLE. Australie - Denemarken had niemand goed.
    • Alleen REDGEY VISSER had 0-0 ingevuld bij Kroatie - Belgie.
    • Met Duitsland zagen 3 deelnemers hun voorspelde wereldkampioen vertrekken, ook 3 genoemde topscorers zijn inmiddels naar huis.
    • Ook Belgie is naar huis, maar het verrassende is dat geen van onze deelnemers de zuiderburen als wereldkampioen hebben ingevuld.
    • Het bijwerken van de poulestanden heeft gezorgd voor een verschuiving in het klassement. Het WK gaat nu pas echt beginnen.
    • Nog even voor de duidelijkheid
    • Meest scorend: Engeland en Spanje (9)
    • Meeste tegen: Costa Rica (11)
    • Minste gescoord: Qatar, Wales, Tunesie, Denemarken en Belgie (1)
    • Minste tegen: Nederland, VS, Tunesie, Marokko, Kroatie, Brazilie (1)
    • Met de uitschakeling van Brazilie zien 24 deelnemers hun wereldkampioen naar huis gaan.

Volgende update wordt verwacht 10 december ca. 9:00 uur.

Tussenstand na Kroatie - Brazilie

Tussenstand na de 1/8 finales

Puntentotaal poulestanden en extra vragen

Tussenstand na poulewedstrijden (zonder eindstanden en extra vragen)