• V.V. Wemeldinge 2010 - heden

    2017/2018:

     

    2016/2017:

     

    2015/2016:

     

    2014/2015: Het 1e komt dit seizoen uit in de "Zeeuwse" 3e klas (3A). Er is een overkapping aangebracht voor de kantine waardoor we nu een afgeschermd terras hebben conform de KNVB-reglementen. Ook hoeven de toeschouwers aan de kantinezijde (en de rokers) niet meer nat te worden. Het meisjesvoetbal leeft op Wemeldinge. Naast MB1 hebben we nu ook een MD1 in de competitie. Wemeldinge E3 en F2 worden winnaar van hun najaarsreeks. Alles staat in het teken van het 75-jarig jubileum. De jubileumcommissie, onder leiding van Jan Minnaar, organiseert de feestelijkheden. In navolging tot enkele andere amateurverenigingen heeft Wemeldinge nu ook zijn eigen Panini-voetbalplaatjes album, met dank aan de sponsoren Spar Rijkeboer en Marja's Shop. Alle spelende leden en leiders zijn vereeuwigd door fotograaf Peter Oosterlee. Op de jubileum dag voetbalde Wemeldinge-1985 tegen Oud-NAC. Ook het vrouwenteam komt in het veld en speelt tegen de Oud-Dames. De gezellige reünie / feestavond wordt door veel leden en oud-leden bezocht. Mike Tyson blijkt VVW-supporter te zijn. Na 46 seizoenen komt er een einde aan ons clubblad "De Koerier", simpelweg omdat er veel te weinig kopij aangeleverd wordt. Degraderen in het jubileumjaar, dat overkwam Wemeldinge 1. Na een desastreus verlopen seizoen eindigde de ploeg als laatste in de 3e klas A. Het 2e (7e plaats) en het 3e (3e plaats) deden het beter. De veteranenploeg speelt inmiddels in een volledige competitie en eindigt daarin op de 13e positie, daarmee blijven ze nog 2 teams voor.  C1, E3 en F1 winnen hun voorjaarsreeks.

     

    2013/2014: Wemeldinge 1 wordt ingedeeld in de 3e klas B met, naast veel Brabantse tegenstanders, ook derby’s tegen Kapelle, Yerseke, Kruiningen en Krabbendijke. De Boenze Boogerd heeft een renovatie ondergaan waarbij omheining, ballenvangers en dug-outs zijn vernieuwd. Tevens zijn een aantal vlaggenmasten geplaatst en heeft de vereniging nu de beschikking over een elektronisch scorebord. Gerard Pilon treedt af als penningmeester, zijn opvolger is Louis Crijns. Door de bijdrage van een aantal sponsors heeft VVW nu ook een eigen "app", geschikt voor telefoon en tabletcomputer, zodat alle belangstellenden op de hoogte kunnen blijven van het nieuws. B-junioren moeten tegenwoordig een spelregelbewijs bezitten om in KNVB-wedstrijden te mogen uitkomen. De eerste editie van de VVW-voetbalquiz wordt gewonnen door vader en zoon van der Linden. Voor de jeugd is op Wemeldinge een voetbalkamp georganiseerd met medewerking van John Karelse en Jelle ten Rouwelaar. Het Zeeuws Elftal, met Wemeldinge-speler Niels Kole in de gelederen neemt het op de Boenze Boogerd op tegen eredivisionist Excelsior. Het eerste elftal eindigt als nummer 10 en houdt daarmee 4 (Brabantse) tegenstanders onder zich. Het 2e eindigt op de 6e plaats en het 3e wordt nummer 3 in de competitie. Wemeldinge D2 en F2 worden kampioen in hun voorjaarsreeks. Het vroege-vogel-toernooi (starten om 6:00 uur 's ochtends) werd weer in ere hersteld.

     

    2012/2013: John Tahapary is de nieuwe trainer van V.V. Wemeldinge. Dennis Wisse wordt bestuurslid in plaats van Cor de Jonge. Piet Paauwe wordt benoemd tot erelid. Wemeldinge speelt mee in de veteranencompetitie (7 tegen 7) met voornamelijk Brabantse tegenstanders. VVW heeft een nieuwe sjaal te koop, de opbrengst is voor de jubileumkas. Ellen Jansen stopt als redactielid van de Koerier, zij wordt opgevolgd door Peter Oosterlee. Het 1e elftal beëindigt het seizoen als vierde en beland wederom in de nacompetitie. Dit keer is het wel raak want door zeges op Pierre van Hooijdonk’s Beek Vooruit en S.K.N.W.K. wordt promotie naar de 3e klasse afgedwongen. D1, E3 en F2 worden kampioen in de najaarsreeks, E1 wint de voorjaarsreeks.

     

    2011/2012: Niels de Kok volgt Martin de Graaf op als commissaris. Trainingsveld gerenoveerd. Beregeningsinstallatie geïnstalleerd. Rojas Tankershipping blijft de komende 2 jaar sponsor. Veteranenteam actief op diverse toernooien. Oud-penningmeester Cor Klop overlijdt op 94-jarige leeftijd. Tonny van der Linden en Piet Oosterlee ontvangen een Koninklijke Onderscheiding vanwege hun verdiensten bij V.V. Wemeldinge. Wemeldinge 1 verspeelt het kampioenschap in de laatste wedstrijd tegen Spui. Ook de nacompetitie levert (weer) geen succes op.

     

    2010/2011: Martin de Graaf vervangt Ronnie Quinten als bestuurslid. Gemeente Kapelle ontneemt de VVW, na meer dan 35 jaar trouwe dienst, de inkomsten uit de oud papier inzameling. Vanaf nu moet Wemeldinge vrijwilligers leveren voor het ophalen van plastic. Wedstrijdformulier bij het 1e moet tegenwoordig digitaal ingevuld worden. Wemeldinge 1 mist de titel op 1 punt. In de nacompetitie komt de ploeg 1 doelpunt tekort om te promoveren. Tegenstander ODS uit Dordrecht, dat eveneens promotie misloopt, toont zich een zeer slecht verliezer en zorgt voor hectische taferelen op de Boenze Boogerd. Zierikzee is de lachende derde. VVW nu ook via Facebook te volgen. E2 wordt winnaar van de najaarsreeks, D1 en E1 winnen de voorjaarsreeks. Wemeldinge 2 degradeert naar de laagste klasse, terwijl het 3e zich een niveau hoger handhaaft. Nieuwe sponsorcommissie opgericht.

  • Historie V.V. Wemeldinge 2000 - 2010

    2009/2010: Nathalie en Peter Brouwer zijn de nieuwe kantinebeheerders. Ook een nieuwe trainer, namelijk Arjan Sandee. Mede-oprichter van onze vereniging en tevens oud-voorzitter Adri Jeremiasse overleden op 88 jarige leeftijd. Lening bij Gemeente Kapelle, voor kleedaccomodatie, wordt omgezet in een hypotheek bij Fortis. Statuten en Huishoudelijk Reglement worden herzien. Nieuwe doelen op sportpark de Boenze Boogerd. Verder is de materiaalcontainer vervangen door een nieuwe. Ook 5-jarigen kunnen tegenwoordig in competitieverband voetballen door het inschrijven van een minipups-team. Op het trainingsveld wordt een KPN zendmast geplaatst. Koninklijke familie in de kantine i.v.m. bezoek aan Koninginnedag Wemeldinge. Pieter Bolle eindigt met 38 doelpunten op de 3e plaats van het PZC-topscorersklassement. Wemeldinge 1 beeindigt het seizoen als 7e. Wemeldinge 3 pakt de titel en promoveert naar de reserve 4e klas. Ook C2 en F1 behalen het kampioenschap.

     

    2008/2009: Veertigste jaargang van ons clubblad de Koerier. Erelid en oud-voorzitter Adri Schouwenaar overlijdt op 85-jarige leeftijd. VVW spekt de kas door middel van een geslaagde rommelmarkt en een sympathieke sponsoraktie van de Spar. Op voetbalgebied een dramatisch seizoen: Na 31 jaar komt er een einde aan het damesvoetbal op Wemeldinge en dat net op een moment dat er weer een meisjesteam in de competitie meedraait. Wemeldinge 1 beeindigt de competitie als 10e, het 2e degradeert naar de reserve 4e klas. VV Wemeldinge organiseert jeugdvoetbalkamp in samenwerking met JVOZ. Koelinstallatie geeft de geest en moet vervangen worden. Heleen en Bram stoppen met het beheer van de kantine

     

    2007/2008: Gerrit Petersen nieuwe trainer van VVW. Damesteam viert 30-jarig jubileum. Erelid Rinus Schouten overlijdt op 84-jarige leeftijd. Weer periodetitel voor Wemeldinge 1. Dit seizoen veel schade aan onze eigendommen als gevolg van vernielingen en een blikseminslag in de kantine. Piet Oosterlee stopt na 11 jaar als redacteur van de Koerier. Ellen Jansen, Mirjam de Kok en Marco van Klink

     

    2006/2007: Peter Verhaar treedt af als voorzitter en wordt opgevolgd door Hans van Klink. Ook Toon Zuijdwegt stelt zich niet meer herkiesbaar. Als nieuwe bestuursleden worden verder Gerard Pilon (penningmeester) en Ronnie Quinten (aktiviteitencommissie) gekozen. Tijdens het Kapelse Sportgala wordt Tonny van der Linden verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Het eerste elftal haalt, onder trainer Carlos de Jonge, de 4e plaats in de 4e klasse A en wordt uitgeschakeld in de nacompetitie. Wemeldinge 2 degradeert naar de reserve 3e klasse.nemen deze taak over. Bestuur gereduceerd tot 5 personen na het aftreden van Jan Schouten en Karlijn Meerman

     

    2005/2006: De nieuwe kleedaccomodatie is gereed en wordt op 1 oktober feestelijk geopend. Een accomodatie waarop wij als V.V. Wemeldinge trots zijn, en weer vele jaren plezier van hopen te hebben. Echter ook treurig nieuws; Henk Schouwenaar overlijdt op 72-jarige leeftijd. Rinus Schouten en Bertus Spanjaard worden benoemd tot erelid van de vereniging. Bertus treedt wel af als bestuurslid. Het 1e doet lang mee voor de titel in de 4e klas B, maar moet die tenslotte toch aan Krabbendijke laten. Wel is er nog een toetje in de vorm van nacompetitievoetbal maar daarin wordt verloren van Yerseke, dat later op zijn beurt ook weer wordt uitgeschakeld. Wemeldinge 2 draaide een goed seizoen en moest alleen Hoek 3 voor zich dulden in de eindstand. Bij de indeling voor het nieuwe seizoen bleek de KNVB hier zo van onder de indruk dat alsnog promotie naar de reserve 2e klas werd verleend. Ook het 3e speelde goed mee, zodat alle 3 seniorenteams bij de bovenste 3 in hun klasse eindigden. De F’-tjes werden kampioen in hun reeks.

     

    2004/2005: Sjaak Vleugel treedt af als secretaris, Karlijn Meerman volgt hem op. Ook Bram Vervenne stelt zich niet meer herkiesbaar als bestuurslid. Als nieuwe bestuursleden worden Danny van Loon en Toon Zuijdwegt verwelkomd. De eerstgenoemde houdt het echter na een paar maanden weer al voor gezien. DELTA TV stopt met de (gratis) teletekstservice voor verenigingen, VVW maakt in het vervolg gebruik van het alternatief; Maximaal TV. Dit is echter niet meer kosteloos. Op sportief gebied weinig hoogtepunten. Aan het eind van het seizoen wordt gestart met de nieuwbouw van de kleedaccomodatie.


    2003/2004: Kees Kole treedt af als voorzitter, Peter Verhaar is zijn opvolger. 3e elftal wordt al uit de competitie teruggetrokken voor het seizoen goed en wel begonnen is. Huishoudelijk Reglement is aangepast en wordt op 19 september 2003 door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd.

     

    2002/2003: De vereniging wordt opgeschrikt door de vermissing van lid Jacco Wilderom en broer Marcel tijden hun vakantie op de Filippijnen. Onder impuls van Peter Verhaar en Dirk Hooijer wordt een sponsorloop gehouden om gelden bijeen te krijgen voor de zoekactie. Het eerste VVW-darts tournement wordt gewonnen door Pieter Bolle (alias Bolleke).
    Weinig aansprekende resultaten van het 1e, 2e, 3e en 4e elftal. De Dames doen tot op de laatste speeldag mee voor het kampioenschap, maar verliezen de beslissende wedstrijd van Tern. Boys. Voor de jeugd wordt een (zeer geslaagd) voetbalkamp georganiseerd.
    Het Bestuur is druk bezig met de verbouwingsplannen voor de kleedaccomodatie. De aktiviteitencommissie organiseert een zeer geslaagde oliebollenverkoop. Christa stopt als kantinebeheerster, Heleen en Jolanda nemen het over.

     

    2001/2002: Kampioenschap voor Wemeldinge 4, D1 en E1. Jeugdkas wordt versterkt d.m.v. de Mars fun-d-raising actie. Diverse jeugdtrainers volgen de JVSL-cursus op Wemeldinge. VVW bezit tegenwoordig een website, webmaster is Jacco Wilderom. Daan Vleugel wordt na ruim 30 jaar als consul opgevolgd door Freek Bolle. Daan kreeg hiervoor van de KNVB de gouden waarderings speld. Er wordt een aktiviteitencommissie benoemd. Deze commissie organiseert een zeer geslaagd sponsor/vrijwilligersavond in Holland Inn. Muntgeld-inzamelactie in het kader van de overgang naar de Euro. Voor werving van sponsors is een professioneel ogende brochure samengesteld.

     

    2000/2001: Het 2e elftal wordt onder trainer George Daamen kampioen en promoveert. Ook de D-pupillen vieren een kampioenschap. Marina Mijnsbergen en Peter Basting verzorgen de geblesseerde spelers. Gemeente Kapelle huldigt 2 leden van V.V. Wemeldinge, nl. talent Leon Versprille en vrijwilliger Jan Weststrate. Officiële opening van de tribune "West-side" tijdens wedstrijd VVW 1 - NAC A1. Nieuwe tenues voor het 1e (Pieterse/Holland Inn). Schade door brandstichting in oudpapier container. George Daamen volgt Johan Schouten op als trainer. Christa Visser wordt kantinebeheerster, zij lost Heleen de Waard af. Nieuwe bestuursleden: Ina Onderdijk en Marco Knulst. Op Wemeldinge vonden diverse jeugdtoernooien plaats.

     

    1999/2000: Erelid Toon Paauwe overlijdt op 88-jarige leeftijd. Wijziging in het bestuur; Kees Kole wordt voorzitter, Tonny van der Linden penningmeester. De resultaten van onze vereniging zijn nu ook te volgen op de Teletekstpagina’s van de regionale zender DELTA TV. Johan Veerhoek volgt Arjaan van Stel op als kalker. Jan Weststrate verwezenlijkt zijn droom: een tribune op de "Boenze Boogerd". Het 1e krijgt nieuwe trainingspakken en tassen, V.V. Wemeldinge viert zijn 60-jarig jubileum.

     

  • Historie V.V. Wemeldinge 1990 - 1999

    1998/1999: Degradatie van Wemeldinge 1 naar de 4e klas. Kampioenschap + promotie voor het 3e. Bestuurskamer wordt ingericht als jeugdhonk. Nieuwe aanbouw fungeert vanaf nu als bestuurskamer. Sjaak Vleugel nieuwe secretaris in plaats van Piet Oosterlee. De maandelijkse oud-papierronde geeft nogal wat hoofdbrekens, toch kunnen we de inkomsten hiervan niet meer missen. Peter van Poortvliet besluit na 1 seizoen Wemeldinge te verlaten, Johan Schouten uit Vlissingen is zijn opvolger. Wemeldinge 1 maakt een geslaagde (en vooral gezellige) trip naar Itteren (Limburg).

     

    1997/1998: Middenmootpositie voor Wemeldinge 1 en 3. Het 2e degradeert. Wemeldinge 1 (van 1978) wordt ruim verslagen door Wemeldinge 1 (van 1998). Voetbalclinic voor de jeugd in de herfstvakantie met Gerrie en Arnold Muhren. De D’s spelen een wedstrijd tegen een jeugdteam van N.A.C. en worden daarna door John Karelse rondgeleid in het nieuwe FUJI-stadion. Karelse verdedigt later het doel bij de traditionele penalty-bokaal voor de jeugd. Een wasmachine en -droger worden aangeschaft voor het wassen van de wedstrijdtenues. Peter van Poortvliet volgt trainer Wim Davidse op.

     

    1996/1997: Afdeling Zeeland gaat op in district Zuid 1. Klassebenamingen wijzigen, het 1e is nu 3e klasser en ontkomt juist aan degradatie. De Dames degradeerden wel, na het afleggen van heel wat kilometers. (7 tegenstanders van “achter Dordt”). Het laatste seizoen van de zaalploeg. Er moest een nieuwe koelmachine worden aangeschaft omdat de oude het had begeven. Het eerste “Jeugdinfobulletin” verscheen dit seizoen. Ons jeugdteam wint de voorronde van de spelregelwedstrijd, in de finale zijn ze kansloos. De scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland maakt voor hun trainingen vanaf nu gebruik van onze accommodatie.

     

    1995/1996: De Dames konden een kampioenschap vieren. Ook A1 en D1 behaalden een eerste plaats. Naast de dames zelfs 2 (D en E) meisjesteams in de competitie. De fotorubriek (pasfoto’s van leden en oud-leden) in de Koerier is een groot succes. Heleen en Cathrien zijn de nieuwe pachters van de kantine. Er wordt een nieuwe verenigingsvlag aangeschaft. Wim Davidse volgt Hans van de Rafelaar op als trainer. Het ledenaantal steeg naar 233.

     

    1994/1995: Het 1e verspeelt op de laatste speeldag het kampioenschap. De promotie naar de 4e klas is slechts een schrale troost. Vanaf nu zelfs te weinig spelers voor 4 elftallen. Slechts 3 seniorenelftallen in competitie. (dit waren er ooit 6). De A’s wonnen zowel de najaars- als de voorjaarsreeks. De contributie wordt verhoogd. Besloten wordt om een jeugdhonk te bouwen. Max Moelker (de eerste voorzitter van onze vereniging) overlijdt. Na lange tijd weer eens een nieuwjaarsreceptie. Primeur: tijdens de barbecue trad een echte Bluesband op in onze kantine. Nog een primeur: De F’s voetbalden tegen (en wonnen van) hun moeders.

     

    1993/1994: Het 1e degradeert naar de afdeling. Naast ons dameselftal hebben we dit seizoen ook een meisjesteam. C1 en C2 behalen het kampioenschap. Tonny van der Linden wordt gekozen als voorzitter, Wim van Stel volgt hem op als voorzitter jeugdcommissie. Clubblad “De Koerier” beleeft zijn 25e jaargang. Dennis en Gerard de Nooijer en John Karelse verzorgen een jeugdtraining.

     

    1992/1993: Wemeldinge 3 is kampioen. Vanwege spelersgebrek kunnen nog slechts 4 seniorenelftallen worden ingeschreven. Erelid Cor Bos overlijdt op 58-jarige leeftijd. Cor Klop treedt, wegens verhuizing, af als bestuurslid. Veel nieuwe reklameborden en gesponsorde outfits. B1 en D1 behalen het kampioenschap.

     

    1991/1992: Het 1e degradeert net niet, het 2e net wel. Vanwege de perfecte organisatie van de 4 tegen 4 voorronde laat de KNVB ook de 4 tegen 4 finales op Wemeldinge spelen. De Feyenoord-supporters wonnen van de Ajax-fans. Erelid Arnoud de Schipper overlijdt. Het trainingsveld wordt verbeterd, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid.

     

    1990/1991: Zowel D1 als D2 werden kampioen. Het kantinemeubilair, jubileumgeschenk van de oud-leden, wordt in gebruik genomen. Het trainingsveld wordt voorzien van een 5e lichtmast en een materiaalcontainer. Arnoud de Schipper wordt benoemd tot erelid en Piet Paauwe ontvangt de “Oorkonde van Verdienste”.

  • Historie V.V. Wemeldinge 1980 - 1989

    1989: Scheidsrechter Rini Bruinooge promoveert naar de KNVB - Door gebrek aan spelers in hogere elftallen moet het 5e worden teruggetrokken - Trainersnieuws; Rens Griep gaat, Henk Sprong keert terug - Contributie wordt voor het eerst sinds 1983 verhoogd - A1 en dames degraderen - Piet Paauwe organiseert busreis voor junioren naar NAC-Vitesse - De door Kees Kole georganiseerde wedstrijd tegen oud-spelers wordt een succes.
    1989/1990: Op voetbalgebied weinig te melden. V.V. Wemeldinge viert zijn 50-jarig jubileum. Pim Verbeek verzorgt een training voor de jeugd. Een bijzonder geslaagde reünie en een gezellige feestavond waren onderdeel van de festiviteiten. De Koerier pakte uit met een speciale jubileum-editie. Voor het eerst een profclub op Wemeldinge; het eerste speelde tegen N.A.C. Niet veel later volgde R.B.C. het voorbeeld van de Bredase ploeg.

     

    1988: Na 1 jaar degradeert het derde weer - promotie voor het 4e en de dames - D1 kampioen - Adrie Dagevos na jeugdtrainer nu ook trainer van de lagere elftallen - Verlichting op trainingsveld vernieuwd.

     

    1987: Het moest een keer fout gaan; het eerste degradeert naar de 4e klas - A1 promoveert naar de hoofdklas - Eveneens promotie voor het 3e na een merkwaardig competitieslot met Hansweertse Boys - De bar in de kantine wordt vergroot - Weer een nieuwe trainer; Rens Griep - Thijs de Roon benoemd als voorzitter.

     

    1986: Wemeldinge blijft ternauwernood in de 3e klas na een beslissingswedstrijd tegen Kogelvangers - John Karelse vertrekt naar N.A.C. - Herman Schotman nieuwe trainer - Nieuwe badgeisers zorgen ervoor dat de “koudwater-klachten” voorbij zijn - De VVW wordt opgeschrikt door het overlijden van voorzitter Max Koopman - Tonny vd Linden zorgt voor een nieuwe competitiestart van de zaalploeg.

     

    1985: Eindelijk weer een kampioensploeg, n.l. VVW 3 - Cor Klop wint de laatste klaverjasbeker - Bakker Sjaak en zijn maats zorgen weer voor oliebollen tijdens de bazaar - Jan Feytel wordt kalker i.p.v. Arjaan Veerhoek - Het jaarlijkse bootvissen wordt gewonnen door Jos Jeremiasse.

     

    1984: Seizoenkaarten te koop à f 30 - Het tweede degradeert uit de reserve 3e klas - Ditmaal internationaal bezoek voor de junioren (Asfordby Athletic).

     

    1983: Gasten uit Melton Mowbray nu bij ons op bezoek - De koerier haalt de PZC door een omstreden gedicht over een Turkse gastarbeider - Het derde degradeert - De dames komen 1 punt tekort voor het kampioenschap - Piet Paauwe neemt de oud-papier werkzaamheden over van Rinus Schouten.

     

    1982: Henk Sprong nieuwe trainer - Het 6e wordt teruggetrokken i.v.m. spelerstekort - Wemeldinge 1 promoveert naar de derde klas via een promotiewedstrijd tegen Tricht - 1 tot 5 juli; het eerste elftal op reis naar Engeland (Melton Mowbray).

     

    1981: Arie Dekker neemt ontslag en solliciteert daarna weer naar dezelfde funktie - Jan Weststrate legt zijn bestuursfunktie (secretaris) neer, en wordt opgevolgd door Marjan Schouten - Kees de Vos begint het seizoen met een zware blessure en komt voorlopig niet meer in actie - Arjaan Veerhoek wordt benoemd tot “Lid van Verdienste”

     

    1980: Penningmeester Kole publiceert een “zwarte schapenklassement” (mensen die meer dan 1/2 jaar contributieachterstand hebben). - Het vierde wordt weer kampioen - Ter ere van het 40-jarig jubileum wordt een extra dikke koerier uitgebracht - De reünie is een enorm succes - Sjaak Verhulst neemt de koerier over van Bram Vervenne.

  • Historie V.V. Wemeldinge 1970 - 1979

    1979: Nieuwe beheerder kantine: Lisette de Schipper - 3e elftal wordt kampioen - Evenementencommissie - Jaap Ruissen nieuwe kassier - Dameselftal in competitie - Arie Dekker tekent bij - 13 elftallen + meisjesgroep.

     

    1978: Cees Kole nieuwe penningmeester - Groep B-junioren klagen over de training - Topjaar voor V.V.W. - Wemeldinge 4 kampioen in 4e klas H - Wemeldinge 2 promoveert naar res. 2e klas. - 1e elftal promoveert naar 4e klas K.N.V.B. - Op 27 mei wordt V.V.W 1 districtskampioen zaterdagafdelingsamateurs te Rotterdam - Zaterdag 10 juni is het K.N.V.B.-sportcentrum in Zeist helemaal van Wemeldinge. Het 1e elftal wordt LANDSKAMPIOEN bij de ZATERDAG AFDELINGS AMATEURS. - Strafbankje voor A,B en C-junioren - Bouwbedrijf Midden Zeeland schenkt trainingspakken - Dames mogen lid worden - Tonny vd Linden voorzitter jeugdcommissie.

     

    1977: De Gemeente plaatst een richtingbord naar het Sportpark - Zaalvoetbaltoernooi rond Kerst - Piet Oosterlee heeft organisatie senioren in handen - Jan Warbout schenkt een vlag - Arie Dekker uit Axel wordt de nieuwe trainer.

     

    1976: Wilfried Bogaart is heel even trainer van de V.V.W. - Piet Passieux zwaait vanaf oktober de scepter - Discussieavond bestuur, trainers, elftalleiders over diverse onderwerpen - Voetballers boven de 30 jaar kunnen zich opgeven voor veteranencompetitie - Brandblusser aangeschaft - eerste elftal draait slecht.

     

    1975: Daan Vleugel wordt de nieuwe consul - Freek Bolle doet voortaan het wedstrijd-secretariaat - De jeugdafd. ontvangt 60 voetbaltassen van de Vergulde Schotel - Lies Onderdijk nieuwe kantinebeheerder - Dies Vleugel stelt voor een betaalde jeugdtrainer aan te trekken - Rini Lindenbergh als afgevaardigde in sportraad Gem. Kapelle. - Degradatie 3e.

     

    1974: Arjaan Veerhoek wordt vaste kalker - Jan Weststrate nieuwe trainer - "De vergulde schotel" schenkt 15 trainings-pakken - Rinus Schouten vaste vlagger eerste elftal - Nico Zegers maakt nieuwe kalkkar - Vrijwilligers V.V.W. lopen voor de actie "Geven voor Leven" - Lous Zuydwegt gaat A-junioren trainen - B1 wint tournooi in Terneuzen - VVW 3 kampioen - Cor Bos erelid. Groot aantal jeugdelftallen (o.a. 2A en 3B teams).

     

    1973: 2 juni; opening kleedgebouw/kantine - Jaap van Gorp heeft algehele leiding tijdens opening - 2e elftal kampioen - Jaap van Gorp timmert dug-outs - 18 december; naam sportpark "Boenze Boogerd" erkend - Ophalen oud papier, 1e actie onder leiding van Nico Zegers levert 4065 kg op - Samen reizen i.v.m oliecrisis - Piet Houtekamer neemt lotto/toto voor zijn rekening - meer dan 200 leden.

     

    1972: Nieuw kassiershokje - Ad Schouten en Kees de Vos worden opgegeven voor Zeeuws Afdelingselftal - Lous Zuydwegt stopt als penningmeester - Clubemblemen (ontwerp Hans Onderdijk) besteld - D. van Gorp en D. Vleugel worden B-scheidsrechter - 10 maart Max Koopman voorzitter - Henk van Leeuwen wordt kantinebeheerder - Feestavond begint in het donker - Eerste zilveren verenigingsspeld voor A.P. Schouwenaar.

     

    1971: Trainer van Riel neemt ontslag - A. Onderdijk nieuwe kassier - Rini Lindenbergh per 9-7-71 secretaris - Reklame op het veld wordt toegestaan. - van Eijkeren trainer - 28 augustus opening velden - Wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax-supporters.

     

    1970: Nieuwe velden worden ingezaaid. - Adrie Klap leider van 3e elftal - B1 en C1 kampioen - Bouwcommissie opgericht - Zaalvoetbal onder leiding van J. Dekker en M. Schouten - 150 leden.

  • Historie V.V. Wemeldinge 1960 -1969

    1969: Wemeldinge 2 weer kampioen. B-junioren kampioen. Rini Lindenbergh wordt leider van het tweede. Grensrechter bij het eerste wordt Dies Vleugel. Bram Vervenne introduceert het clubblad, hij wordt daarmee tevens de eerste redacteur van deze “Koerier”. Later wordt ook Cor Veerhoek bij de redactie gevoegd.

     

    1968: Olijhoek is trainer af, Zierikzee heeft belangstelling.Terugkeer van van Riel op het oude nest. Wemeldinge 1 degradeert naar de afdeling. C1-pupillen kampioen. Eerste schriftelijke jaarverslag uitgebracht. De toto onder leiding van A. de Schipper loopt uitstekend.

     

    1967: Stoffel Weststrate wordt de nieuwe consul. Junioren krijgen wekelijks spelregelles van de heer Schetters. De senioren scoren zeer weinig.

     

    1966: Wemeldinge 1 wordt kampioen van de 1e klas afdeling onder leiding van trainer Gerard Olijhoek.

     

    1965: 25 jarig bestaan. Einde van de rood-witte kousen, vanaf nu zijn de kousen zwart. Er wordt in het orgaan van de Duitse voetbalbond een advertentie gezet om een club te vinden waartegen gespeeld kan worden.

     

    1963: Degradatie naar de afdeling. Meer dan 100 leden. A. van Riel uit Vlissingen wordt de nieuwe trainer. Henk Schouwenaar maakt een nieuwe prijzenkast.

     

    1962: Oprichting jeugdcommissie onder impuls van Johan Meyaard.

     

    1961: Wemeldinge 2 kampioen. Reis naar Feijenoord- Tottenham Hotspur voor de kampioenen. Na een zware discussie besluit het bestuur dat het eerste elftal in de 4e klas KNVB zal gaan spelen.

     

    1960: Koninklijke goedkeuring Statuten.Vanwege de slechte trainingsopkomst bedankt Kampman als trainer. Vrouwen en verloofdes van spelers krijgen vrije toegang. Het kleedlokaal wordt voorzien van elektrisch licht. B-junioren kampioen.

  • Historie V.V. Wemeldinge 1950 -1959

    1959: Kascontrolecommissie bestaat uit Joh. Meyaard, J. Leendertse en H. Houtekamer. Buitengewone ledenvergadering op 22 juni in Cafe Verschure.

     

    1958: 1e prijs nederlaagtoernooi te Kats. M. Pieterse wilde bode worden wanneer hij zeker was van interlandkaartjes.

     

    1957: Er ging een brief naar de K.N.V.B. met het verzoek het reizen te combineren.
    Bericht ontvangen van competitieleider dat het onverantwoord is een B-elftal zonder leider te laten spelen. Trainer Kampman verzorgt een filmavond.
    Discussie over de verloting van interlandkaartjes waarbij het bestuur zelfs en bloc dreigt af te treden.

     

    1956: Nieuwe shirts worden bij Pieterse besteld. Licentie van trainer Kampman wordt met 1 jaar verlengd. Voorlichting over het verzekeren van spelers.
    J. Florusse consul. In augustus mogen van de burgemeester geen wedstrijden meer gespeeld worden vanwege de heersende kinderverlamming.

     

    1955: Grote sportdag op 9 juli. Aparte training voor keepers.
    Op 31 januari wordt A.P. Schouwenaar voorzitter en Th. Vuyk secretaris.
    f 700,- inkomsten uit entree.

     

    1954: Opening sportveld Bonzijweg. Wemeldinge wint met 9-1 van “sterrenploeg” Rillandia. J. Meyaard timmert bulletin-kastje.

     

    1953: Wemeldinge dreigt te degraderen. MEVO degradeert omdat ze vanwege de ramp geen veld meer hebben, zodoende ontloopt V.V.W. het degradatiespook.
    De door de ramp getroffen verenigingen MEVO en Rillandia krijgen bij de hervatting van hun activiteiten een wedstrijdbal van onze vereniging.
    A. Paauwe benoemd tot erelid. Max Koopman wordt bestuurslid.

     

    1952: De kas is zo goed als leeg. In de Scheldebode wordt een advertentie geplaatst voor het aanwerven van junioren. Er wordt een clubblad gemaakt.
    A. de Schipper wordt penningmeester. Wegens gebrek aan belangstelling worden geen trainingen meer gegeven.

     

    1951: Contributie verhoogd naar 90 cent per maand. Toestemming Kattendijke voor gebruik van hun voetbalveld. De voorzitter krijgt een echte hamer.
    Joh. Florusse wordt op 31 oktober erelid.

     

    1950: Eerste bazaar. Overlijden Toon Houtekamer. Adrie Jeremiasse voorzitter.

  • Historie Stormvogels / V.V. Wemeldinge 1940 - 1949

    1949: Nieuwe kalkwagen gekocht. Op 14 oktober had de V.V.W 74 leden waaronder 20 jeugdleden. De doelpalen werden opnieuw geschilderd door Adrie Klap.

     

    1948: De boetes (f 80,=) kwamen de financiën niet ten goede. Er werden 5 kaarten besteld voor Holland - Belgie. Huur sportveld: f 150,- per jaar.

     

    1947: Verplichte trainingen. Diverse cursussen werden gevolgd.
    Inschrijving voor de bekercompetitie.

     

    1946: Op de alg. ledenvergadering ontstaat een discussie over de opstelling.
    Het boek "Modern Voetbal" werd aangeschaft.

     

    1945: Op de algemene ledenvergadering werd vanwege het batige saldo een "rondje" gegeven omdat de bodem van de kas niet meer zichtbaar was. Op tweede Paasdag werden seriewedstrijden gespeeld. Tijdens de optocht op 31 augustus werd een prijs gewonnen met een luchtbandenwagen. Cafe Verschure wordt clublokaal.

     

    1944: De heer Wabeke werd gevraagd het toneelgedeelte te verzorgen bij een feestavond. Op de jaarvergadering waren liefst 23 leden aanwezig.

     

    1943: De feestcommissie zag er als volgt uit: M. Felius, M. Moelker, P. Lindenbergh, J. Verbrugge, P. Paardekoper en Dagevos. Kampioenschap Stormvogels A.
    Het terrein op Kattendijke was niet meer beschikbaar. Dhr. Goedee wordt trainer; vergoeding f2,50/uur. Het gymnastieklokaal, gebruikt voor training, wordt onder zware protesten door de burgemeester in beslag genomen.

     

    1942: Er werd een schrijven verstuurd om de gymzaal te huren. Stormvogels doet mee in de zondagcompetitie. P.J.J. Dekker stelt een wei in de Oude Polder ter beschikking als voetbalveld. Voorstel om een trainer aan te stellen.

     

    1941: Contributie junioren 25 ct, senioren 45 ct per maand. Op 12 juni werd besloten lid te worden van de Voetbalbond. Piet Schouwenaar werd de nieuwe aanvoerder van het eerste. Voetbalveld "Bouwplan" wordt door de Duitsers gevorderd.
    Op 5 september wordt besloten uit de bond te treden en de vereniging op non-actief te stellen.

     

    1940: Oprichting "Stormvogels". 1e bode Adrie Koopman. Bij M. Moerman werden twee doelpalen besteld. Tonny Visser werd eind 1940 de nieuwe kalker. Eerste thuiswedstrijd gewonnen met 2-0 van Biezelinge.

  • Historie S.M.I.T. 1930 - 1939

    Van 1930 tot 1933 werd er gevoetbald op een wei in de Oude Polder, genaamd De Sleepweide. Moest er zaterdags gespeeld worden, dan werden de koeien in een naast gelegen wei gestuurd. Het kleedlokaal bestond uit een grote doornstruik en de drinkput werd gebruikt als wasgelegenheid.

    Voor voetbalvereniging S.M.I.T. (Samenwerking Moet Immer Triomferen) was 3 juni 1933 dan ook een grote dag, het nieuwe terrein in het bouwplan werd feestelijk geopend. De vereniging had toen 25 à 30 leden en de contributie bedroeg 20 cent per maand. Er werden behoorlijke resultaten geboekt waardoor het aantal supporters snel toenam.

    Tijdens de competitie van 1938 ontstond er onenigheid met de Z.V.B. (Zeeuwse Voetbalbond) met als resultaat dat er werd bedankt als lid van deze bond. Hierna werden alleen nog vriendschappelijke wedstrijden gespeeld met als gevolg dat het ledental sterk terugliep. Medio 1939 werd besloten de vereniging S.M.I.T. te ontbinden.